Lifestyle

Hierdoor heb je honger na het drinken van alcohol

Hierdoor heb je honger na het drinken van alcohol

Hoor jij aan het einde van een feestje, vlak voordat de lichten aangaan, je knorrende maag boven de muziek uit? En haal jij dan bij thuiskomst ook je hele huis overhoop op zoek naar iets eetbaars, het liefste een lekkere pizza. Je bent niet de enige! Lees hieronder waar dit vandaan komt. 

Het craving gevoel na het drinken van alcohol heeft eigenlijk twee redenen. Ten eerste werkt alcohol urineafdrijvend, daardoor moet je ook meer plassen als je drinkt (verklaart een hoop). Als je daarna niet genoeg drinkt, krijg je last van nadorst. Veel mensen verwarren nadorst heel gemakkelijk met honger en dit is dus een van de redenen waardoor mensen veel gaan eten na het drinken van alcohol.

Daarnaast beinvloedt alcohol je bloedsuikerspiegel waardoor je na een aantal drankjes het gevoel hebt dat je honger hebt. Je bloedsuikerspiegel ondergaat een dipje tijdens het drinken van alcohol en je lichaam probeert dat daarna weer te herstellen. Deze schommeling in je glucose kan je dus ook een hongerig gevoel geven. 

via GIPHY

 

Ga jij Koningsdag vieren met een drankje in je rechterhand? Of weet je dat je uiteindelijk toch wel wat meer alcoholische drankjes gaat nuttigen dan je eigenlijk van plan was, zorg dan in ieder geval dat je genoeg eten in huis hebt. Is het niet voor de late night snacks als je 's nachts thuiskomt dan wel voor een goed anti-kater ontbijt de volgende ochtend. Je zal ons later dankbaar zijn! 

 

Fijne Koningsdag! 

Deel dit artikel
Back to top