Lifestyle

Gymhaters zijn intelligenter dan sportschoolfanaten

Gymhaters zijn intelligenter dan sportschoolfanaten

Goed nieuws voor iedeeen die een grote hekel heeft aan de sportschool, degenen die uren staan te zwoegen in de gym blijken namelijk minder intelligent te zijn. Zo is gebleken uit een recentelijk onderzoek.

The facts

Voor de studie - gepubliceerd in Journal of Health Psychology - bestudeerden onderzoekers van Florida Golf Coast University een groep van 60 studenten. Door middel van activiteitstrackers werd een week lang het gedrag van de deelnemers opgemeten en hier kwam interessante data uit. De ene helft van de proefkonijnen scoorde hoog op de behoefte aan sport en inspanning, maar bij de andere helft was dit opvallend laag. 

Ja, und?

De groep die minder de behoefte had om zich in het zweet te werken in de sportschool scoorden hoog op het willen vergaren van kennis. De fysieke actievelingen blijken sneller verveeld te raken, waardoor ze de noodzaak voelen om lichamelijk actief te zijn/blijven.

We vragen ons af in hoeverre de conclusies uit dit onderzoek écht gekoppeld kunnen worden aan de mate van onze intelligentie, gezien de kleine onderzoeksgroep. Maar het is wel een mooi excuus om even niet naar de gym te gaan, vind je ook niet? 

 

Beeld: Instagram @karliekloss, iStock

Deel dit artikel
Back to top