Lichaamsverzorging

Gebruik jij graag een badspons? Better think twice

Gebruik jij graag een badspons? Better think twice

Ben jij ook een liefhebber van de badspons? Snappen we helemaal. Het schuimeffect is gewoonweg héérlijk. Toch is het aan te raden om dit voorwerp tijdens een volgende douche- of badderbeurt misschien achterwege te laten. Het blijkt namelijk niet zo hygiënisch te zijn als we denken…

De perfecte broeiplek voor bacteriën

We gebruiken graag een badspons tijdens het douchen of badderen, omdat het lekker schuimt en nog belangrijker; gebruik geeft een zachte en gladde huid. Maar hier zit 'm juist ook het hygiëneprobleem. Dermatoloog J. Matthew Knight van het Knight Dermatology Insitute in Amerika legt aan de New York Post uit dat de dode huidcellen zich in de kleine gaatjes van de spons nestelen. Tel daar de warme en vochtige douchruimte bij op en je hebt een perfecte broeiplek voor bacteriën. In het ergste geval kan langdurig gebruik leiden tot een slechte huid en vervelende infecties.

Weg met de spons! Of toch niet?

We snappen dat je na het lezen van bovenstaande je geliefde badsponsje meteen weg wilt gooien. Kun je toch geen afscheid nemen? Zorg er dan voor dat je het na elke douchbeurt goed uitspoelt en laat de spons niét opdrogen in een vochtige badkamer.

Douche-ze!

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top