Haarverzorging

Door deze haarstijlen lijk je jonger

Door deze haarstijlen lijk je jonger

Als het aankomt op er jonger uitzien, dan spelen niet alleen voeding, huidverzorging en make-up een rol. Ook je haarstijl bepaalt voor een groot gedeelte de leeftijd waarop je wordt geschat. Zo kunnen vorm, kleur en haarstijl je zomaar vijf jaar jonger laten lijken. Of je nu halverwege de twintig of eind vijftig bent, hieronder vind je de beste haarstijlen aan de hand van jouw leeftijd!

20's

gigi hadid leeftijd
Beeld: Instagram: @gigihadid

In je twintiger jaren kun je bijna iedere haarstijl hebben, maar let op: less is more. Laat je haar dus aan de natuurlijke lucht drogen. Wil je het toch stylen? Gebruik dan een product om je haar extra textuur te geven. Pas wel op met té veel volume, want dit doet je ouder lijken. Wil je opvallen? Knip dan je haar af zodat je jonge koppie lekker in de kijker staat. Ook is deze leeftijd perfect om te experimenteren met een pony. Ga bijvoorbeeld voor de klassieke Jane Birkin pony of de 90's micro pony.

 

30's

doutzen kroes haar

Beeld: Bloomber Pursuits

In je dertiger jaren wordt je haar wat doffer, dus dit is het moment om je lokken op te helderen. Highlights of een mooie balayage doen je jonger lijken. Volume is op deze leeftijd het meest flatterend bovenop het hoofd en in de punten. Heb je een drukke lifestyle? Dan zijn een bob of een lob perfect voor jou: jong, cool en gemakkelijk!

 

40's

jennifer lopez haarstijl leeftijd

Beeld: Instagram @jlo

De veertig gepasseerd? Dan is het tijd voor verandering. Het perfecte moment om op zoek te gaan naar een nieuwe look voor de komende decenia. Een pony doet je jonger lijken, zeker eentje die zacht en losjes langs het gezicht valt, zoals de klassieke sweatheart bangs van Brigitte Bardot. Hoe je je haar ook laat knippen, weinig volume rond het gezicht en veel volume rond de kruin is het meest flatterend voor deze leeftijd. 

50's

julianne moore hairstyle

Beeld: Marie Claire UK

Veel vrouwen gaan voor kort haar wanneer ze de vijftig naderen, maar daardoor zie je er alleen maar ouder uit. Lang haar verdoezeld imperfecties en wordt juist geassocieerd met een jeugdige uitstraling. Een piekerige pony is perfect om het gezicht te omlijsten en staat vaak geweldig bij een vijftigers!

 

Past jouw haarstijl bij je leeftijd?

 

Deel dit artikel
Back to top