Lifestyle

Dit zijn dé regels als je succesvol wilt zijn

Dit zijn dé regels als je succesvol wilt zijn

Er bestaat niet één definitie van succes of succesvol zijn. Vraag het aan verschillende mensen en iedereen zal een ander antwoord geven. Voor de een ligt succes in werk en geld, voor de ander in familie of welzijn. De betekenis van succesvol zijn is dus vooral persoonsgebonden, maar ook tijdsgebonden. Je bepaalt het zelf en het begint bij het hebben van een droom, die alleen jij kunt realiseren. Hoe? Dat vertellen wij jou!  

Het gaat niet vanzelf: er zijn dingen die jij moet doen om jouw doel of droom te bereiken en daarvoor moet je jezelf pushen en verder ontwikkelen of verbeteren. Dus hoe een succesvol leven er voor jou ook uitziet, er zijn een paar regels die je moet naleven om het voor elkaar te krijgen. Dit zijn de acht regels voor als je succesvol wilt zijn.

 

1. Houd het simpel

De geest heeft de gewoonte om alles ingewikkelder te maken dan het in werkelijkheid is. Probeer de dingen voor jezelf daarom simpel en helder te houden. Stop met alles wat je niet helpt je doel te bereiken, communiceer duidelijk en voorkom of stop overthinking. Als je succesvol wilt zijn, moet je het zo simpel mogelijk houden. 

 

2. Doe wat je zegt

Je kent ze vast wel: mensen die van alles zeggen te gaan doen, maar die nooit daadwerkelijk hun woord nakomen. Zo wil je niet zijn. Wanneer je doelen of deadlines gaat stellen, zorg dan dat je ze behaalt. Als je de volgende stap wilt zetten, zet hem. Als je een bedrijf wilt starten, start ermee. Geen woorden, maar daden.

 

3. Laat los

Als er iets is waardoor we onszelf laten tegenhouden, dan is het wel het verleden. Geef jouw verleden niet de schuld voor waar je nu bent of staat, maar erken dat jij het vermogen hebt om het te veranderen. Gebruik het niet langer als excuus, maar als motivatie. Jouw verleden is een deel van jou, maar het definieert je niet en je zult nooit verder komen als je het niet leert los te laten. Het zal heerlijk voelen, wanneer je merkt dat het niet langer effect heeft op jou. 
 

4. Elimineer angst

Iedereen is wel ergens bang voor en of we het nu willen toegeven of niet: angst beperkt ons. Succesvolle mensen laten zich niet leiden door hun hoofd, maar door hun hart. Iets eng vinden betekent vaak dat je het juist moet doen. Go for it en je ziet vanzelf wat het je brengt!

 

5. Gebruik tijd in je voordeel

Time management is alles. Je zult een tijdsplanning moeten hebben en tijd vrij moeten maken, wil je dingen gedaan krijgen. Lees dit artikel als je je tijd écht goed wilt besteden. 

 

6. Herprogrammeer je brein

Herprogrammeren klinkt een beetje alsof we het over een computersysteem hebben, maar je kunt jezelf dus ook resetten door bijvoorbeeld nieuwe gewoontes aan te leren. Het zou 21 dagen duren om een nieuwe gewoonte aan te leren. Focus je op jouw doel en beloon jezelf wanneer je stappen maakt in de richting van jouw doel. Creëer een vision board om jezelf en jouw brein er elke dag en de hele dag door er aan te herinneren. Het zal als een compas werken om jou de juiste richting op te wijzen, ook wanneer je je afgeleid of gedemotiveerd voelt. 
 

7. Doorbreek voorspelbaarheid

Veel van onze dagen beginnen en eindigen hetzelfde. Routine is op zich iets heel fijns, maar één keer in de zoveel tijd wil je het doorbreken omdat leven op de automatische piloot ook saai kan worden. Wees spontaan en doe dingen omdat je er zin in hebt of omdat het goed voelt en niet omdat je denkt dat het van je wordt verwacht. Wat maakt jou, jou? Waar word je blij van? Maak bewuste keuzes. 
 

8. Wees nu al dankbaar 

Om positiever te worden, moet je het positieve gaan aantrekken. Waar word jij blij van? Ga dat doen. Als je gelukkig en dankbaar bent (op dit moment en niet pas wanneer je denkt succesvol te zijn), krijg je alleen maar meer en meer. Zoals Oprah Winfrey zegt: 'Be thankful for what you have; you'll end up having more. If you concentrate on what you don't have, you will never, ever have enough.'

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top