Face & Sculpting

Dit zegt jouw beauty routine over jou

Dit zegt jouw beauty routine over jou

Elke vrouw is uniek en zo ook haar beauty routine. De hoeveelheid tijd dat ze ermee bezig is, de make-upproducten die ze gebruikt, maar vooral ook wat ze belangrijk vindt. Terwijl de één gefocust is op de huidverzorging, is de ander langer bezig met het aanbrengen van make-up en rent de derde met natte haren de deur uit. Welk type ben jij? En wat zegt dit over jou? Je leest het hier!

Dit zegt jouw beauty routine over jou
De basic beauty

Omschrijving: Je hebt geen routine, je maakt gebruik van de producten die in de badkamer staan (desnoods van je huisgenoot) en je bezit de minimale beauty producten: een mascara, BB cream en lip balm.
 

Wat betekent het? Deze routine behoort tot twee tegenovergestelde type vrouwen. De eerste is een zelfverzekerde vrouw, die weinig moeite doet om haar verschijning te versterken, want ze weet dat ze heel goed weg kan komen met weinig make-up. De tweede is de vrouw die het heeft opgegeven en niets meer om haar uiterlijk geeft als gevolg van haar onzekerheid of frustratie. Het gaat er dus om wat deze vrouw denkt; 'ik zie er toch wel goed uit zonder teveel te proberen', of 'het maakt niet uit hoe hard ik mijn best doe, ik zie er toch niet uit.'

Dit zegt jouw beauty routine over jou
De beauty kameleon

Omschrijving: Je bent geïnspireerd door social media en alle celebrities die jouw feed vullen. Je houdt van experimenteren en je probeert iedere dag een andere look. 

Wat betekent het? Je bent een vrouw die niet bang is om risico's te nemen. Je bent niet stijlvast en totaal niet saai; je bent speels met haar en make-up. Dit kan betekenen dat je zoekende bent naar een eigen identiteit (wie ben ik?) met een bijpassende stijl. Tip: als je niet alleen aandacht besteed aan hoe je eruit ziet, maar ook aan hoe je je voelt, dan zul je merken dat bepaalde looks vanzelf beter bij je passen. 

Dit zegt jouw beauty routine over jou
De beauty fanatiekeling

Omschrijving: Je zet jouw wekker extra vroeg zodat je genoeg tijd hebt om jouw haar en make-up tot in de puntjes te verzorgen. Jouw make-uptasje- wat zeggen we- jouw make-upkoffer- is gevuld met alle limited editions die er bestaan. 
 

Wat betekent het? Je bent waarschijnlijk een vrouw die van controle houdt. Je wilt waarschijnlijk niet alleen dat je haar en make-up perfect zitten, je bent hoogstwaarschijnlijk ook een perfectionist op andere vlakken. Voorbereiding, planningen en dubbele checks. Klinkt dit je bekend in de oren? Waarschijnlijk ben je streng voor jezelf en vind je het vreselijk als dingen niet gaan zoals gepland, maar dat is ook waarom je er alles aandoet om ze te voorkomen en dit geldt ook allemaal voor je beauty routine. 

Dit zegt jouw beauty routine over jou
De huid expert

Omschrijving: Je bent meer met huidverzorging dan cosmetica bezig. Je zoekt producten uit die er niet alleen voor zorgen dat je er goed uitzien, maar die ook daadwerkelijk goed zijn voor jouw gezondheid en bijdragen aan de conditie van jouw huid.  

Wat betekent het? Je hebt waarschijnlijk een lastige huid gehad in bijvoorbeeld je tienerjaren (droge huid, vette huid, acne of andere huidproblemen). Je bent erachter gekomen hoe belangrijk een gezonde en goed uitziende huid is en dat dit van binnenuit begint. Je hebt behoorlijk wat producten uitgeprobeerd en je heb je flink verdiept ingrediënten. Waarschijnlijk heb je je identiteit ontwikkeld op basis van eigenschappen die weinig met het uiterlijk te maken hebben en wat eigenlijk ook veel betrouwbaardere bronnen zijn van eigenwaarde in het leven: talent, persoonlijkheid en intelligentie. 

Dit zegt jouw beauty routine over jou
De on-the-go beauty

Omschrijving: Je houdt teveel van slapen en daardoor komt het nogal eens voor dat je met natte haren de deur uitgaan, want, je weet wel, tijdgebrek. Jij maakt in de ochtend ook geen tijd voor het aanbrengen van make-up, dat doe je gewoon in de tram, tram of zelfs pas óp je werk. 
 

Wat betekent dit? Je geeft om je uiterlijk en je ziet er graag goed en verzorgd uit, maar je bent niet georganiseerd genoeg om tijd in te plannen voor een beauty routine (dit geldt niet alleen voor make-up, ook aan andere dingen kom je niet toe). Naarmate we ouder worden leren we hoe belangrijk tijd voor onzelf is. Dit betekent; op tijd naar bed gaan, genoeg slaapuren pakken, maar ook jezelf genoeg tijd gunnen voor jouw ochtendroutine, zodat je een relaxte reis naar werk hebt. Haasten is super ongezond en zonde van het begin van jouw dag. Onthoud: niet is slechter dan stress en er is geen beauty product dat opkan tegen rust en een gezonde levensstijl.

Dit zegt jouw beauty routine over jou
De verwende beauty

Omschrijving: Jij brengt om de drie dagen een bezoek aan de kapper om je haren te laten föhnen en boekt iedere week een manicure en pedicure. En als jouw bankrekening het toeliet, zou je je iedere dag laten opmaken.
 

Wat betekent dit? Ook hier kunnen twee soorten vrouwen onder vallen. De vrouw die eigenlijk helemaal niet weet hoe ze dit allemaal zelf moet doen. Ze is niet opgegroeid met een moeder of grote zus die het haar konden leren, en ze heeft er geen vertrouwen in dit zelf te kunnen. Dan is er de vrouw die er graag goed uitziet, maar andere dingen hebben prioriteit. Ze is te druk met haar carrière, hobby's of kinderen en tijd voor zichzelf schiet er daardoor bij in, dus laat ze het door een ander doen als het gaat om beauty. Het is een van de weinige keren dat het écht even alleen om haar draait en dat voelt als een welverdiende traktatie. 


Herken jij je in één van bovenstaande types?

Beeld: Instagram @lorealparisofficial
Deel dit artikel
Back to top