Lifestyle

Dit is waarom je traanogen hebt op de fiets

Dit is waarom je traanogen hebt op de fiets

Heb je net lekker je make-up erop zitten, stap je op de fiets en beginnen de tranen over je wangen te rollen. Dag mascara, blush en bronzer! De combinatie van guur weer met hevige wind gaat niet heel goed met onze flawless make-up look. Lees hier waarom we eigenlijk traanogen op de fiets hebben en wat je er tegen kunt doen. 

Er zijn meerdere oorzaken voor die vervelende traanogen op de fiets. En niet alleen op de fiets ook als je buiten aan het wandelen of rennen bent, kun je er last van hebben. We hebben de oorzaken hieronder voor je op een rijtje gezet:

1. Kou en wind drogen uit, dus als je ogen hieraan bloot worden gesteld, willen je ogen dit tegengaan en maken ze extra vocht aan. Klinkt vrij logisch, opzich. 

2. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een vuiltje of een stofje (van je shawl bijvoorbeeld) in je oog zit. Je ogen willen zo snel mogelijk van een irritatie af en daarom produceren je ogen extra vocht. 

3. Maar ook als je verkouden bent, kun je extra last hebben van traanogen. Bij een verkoudheid zwellen je slijmvliezen op en daardoor raken je traanbuizen verstopt. 

 

Wat je er tegen kunt doen? Eigenlijk vrij weinig. Het enige wat je kunt doen is een zonnebril op de fiets opzetten om de wind een beetje tegen te houden. 

via GIPHY

 

Succes op de fiets! 

 

Beeld:  
Deel dit artikel
Back to top