Haarverzorging

Dit is waarom je haar soms pijn doet

Dit is waarom je haar soms pijn doet

Iedereen die zijn haar wel eens te lang in een staart heeft gehad herkent dit vast wel: een pijnlijk gevoel in je haar wanneer je je elastiekje los haalt. Super irritant! Maar waarom doet ons haar eigenlijk pijn? En wat kunnen we er tegen doen? Trend Alert zocht het voor je uit!

Pijn in je haar is natuurlijk niet echt 'pijn in je haar'. Het is namelijk de hoofdhuid die pijn doet. Door ontstekingen in de bloedvaatjes van je hoofdhuid kunnen zenuwen rondom je haarzakjes overbelast raken. Dit heeft tot gevolg dat je haarzakjes pijn doen. Waardoor dat komt? Hieronder vind je de twee belangrijkste oorzaken!

Oorzaak #1 Een té strakke staart

De grootste boosdoener is vaak een te strakke staart, vlecht of knot. Haarzakjes zijn ontzettend gevoelig. Als je je haar vast draagt zorgt dit voor druk op de zenuwuiteinden die zich bevinden in de haarzakjes en dat kan pijn doen. Wanneer je je haar opeens losgooit wordt de pijn soms alleen maar erger, omdat de haarzakjes zich proberen aan te passen aan de manier waarop je je haar draagt. Doet je haar pijn? Draag het dan wat vaker los!

oorzaak haar pijn

Oorzaak #2 Te vaak droogshampoo gebruiken

Er bestaat helaas dus ook zoiets als té veel droogshampoo gebruiken. Wanneer je te vaak een wasbeurt overslaat (en dus droogshampoo gebruikt) kunnen vuil en overtollige producten vast komen te zitten in je haarzakjes. Door zweet en bacteriën kunnen deze producten zorgen voor vervelende ontstekingen. Gebruik voortaan dus niet té vaak droogshampoo en let erop dat je op de haaraanzet sprayt in plaats van op de hoofdhuid...

 

Kende jij deze twee oorzaken al?


Beeld: Instagram @lorealhair, thumbnail: BrunoPress

 

Deel dit artikel
Back to top