Wedding

Dit is volgens wetenschappers de beste leeftijd om te trouwen

Dit is volgens wetenschappers de beste leeftijd om te trouwen

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen. Volgens de auteurs van het boek "Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions" is 26 jaar de beste leeftijd om in het huwelijksbootje te stappen. En zoals de titel van het boek al verklapt, wordt deze aanname gedaan naar aanleiding van een algoritme.

Volgens dit algoritme maken we namelijk de beste beslissingen nadat we 37% van onze opties gescreend hebben. Auteurs Brian Christian en Tom Griffiths pasten het algoritme toe op de periode waarin we op zoek zijn naar liefde, zij kozen voor 18 tot 40, en kwamen toen uit op 26 jaar. Dit is namelijk de leeftijd waarop je je opties hebt onderzocht, maar niet té grondig. 

Of je nu al voor je 26e getrouwd bent of als happy single niet eens in de buurt komt, het is slechts een studie en veel waarde zouden wij er niet aan hechten. Relaties zijjn gecompliceerd en spannend genoeg en de enige twee die weten dat het tijd is voor de volgende stap, zijn jullie. Wij wilden dit grappige weetje gewoon even delen.

Dit is volgens wetenschappers de beste leeftijd om te trouwen 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top