Lifestyle

Dit is hoe je de perfecte streetstyle foto maakt

Dit is hoe je de perfecte streetstyle foto maakt

Het is tegenwoordig onmisbaar op een Instagram feed: de streetstyle foto. Oftewel een outfit foto on point. Deze foto's zien er altijd heel erg spontaan uit, maar dit is stiekem vaak niet het geval. Het maken van een nonchalant fotootje is zo makkelijk nog niet. Maar met deze vier tips & tricks gaat het jou sowieso lukken!

Click, click

 

Location is everything

De foto moet natuurlijk buiten worden gemaakt, maar voor een streetstyle foto is een locatie al snel cool. Wat het vooral goed doet zijn: trappetjes, Amsterdamse grachten, een zebrapad, herfstbomen, oude auto's of scooters. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de volledige focus op je outfit te leggen en de achtegrond blurry te maken.

 

Move!

Loop lekker vaak heen en weer. Dat is het geheim voor een toffe dynamische streetstyle foto. Ook een coole haarflip wordt niet zomaar gecreeerd, daar moet je heel wat rondjes voor draaien. En waarschijnlijk zitten er dan heel veel mislukte of bewogen foto's tussen, maar het gaat om dat ene te awesome shot. 

 

Smile!

Maak foto's met iemand die je aan het lachen maakt. Een spontane lach doet het namelijk altijd het beste op foto's! 

 

Posing is life 

Poseer er lekker op los! Het helpt tijdens het poseren vaak om iets in je hand vast te houden. Bijvoorbeeld een tas, je telefoon of een kop koffie. En om echt een non chalante streetstyle foto te maken, kijk je naar deze voorwerpen en doe je alsof je daar druk mee bent. 

Dit is hoe je de perfecte streetstyle foto maakt
Foto: @Happilygrey


Heb jij nog een goede tip voor een streetstyle foto? Laat het ons weten! 
 

Deel dit artikel
Back to top