Lifestyle

Dit is het gelukkigste land ter wereld in 2018

Dit is het gelukkigste land ter wereld in 2018

Geluk is één van de meest beschreven, bezongen en onderzochte emoties ter wereld. Het is iets wat wereldwijd wordt nagestreefd en blijkbaar zijn er plekken waar mensen daadwerkelijk gelukkiger zijn dan anderen. Volgens het World Happiness Report 2018 is Finland momenteel het gelukkigste land ter wereld. 

Wat is geluk? Hoewel hier niet gemakkelijk antwoord op te geven is en dit per persoon verschilt, kunnen er toch definities aan de term geluk gegeven worden. Geluk of gelukkig zijn kan worden omschreven als een 'toestand van opperste tevredenheid met het zelf en de huidige leefomstandigheden'. En andere definitie van geluk is: de situatie waarin onze diepste behoeften zijn bevredigd. Geluk wordt vaak gekoppeld aan positieve emoties zoals vreugde, vrolijkheid en ontspannenheid. 

Het World Happiness Report 2018 onderzoekt het geluksniveau van 156 landen aan de hand van enquêtes. Hierin worden zes belangrijke variabelen meegenomen die het welzijn ondersteunen: inkomen, gezonde levensverwachting, sociale steun, vrijheid, vertrouwen en vrijgevigheid. Dit jaar werd ook voor het eerst het geluk van immigranten meegenomen in de resultaten. Lees hieronder welke landen het gelukkigst zijn volgens het WHR 2018 en het leukste nieuws: Nederland staat op de zesde plek.


De 10 gelukkigste landen ter wereld?

1. Finland
2. Noorwegen
3. Denemarken 
4. IJsland
5. Zwitserland
6. Nederland
7. Canada
8. Nieuw Zeeland
9. Zweden
10. Australië


Heb jij al plannen om te emigreren naar - we zeggen maar wat - Finland? 

Beeld: Trend Alert
Deel dit artikel
Back to top