Lifestyle

Dit is dé truc om make-up uit je kleren te krijgen

Dit is dé truc om make-up uit je kleren te krijgen

Je hebt je nét opgemaakt, en bedenkt je plots dat je je shirtje nog aan moet trekken. Zó onhandig. Want hoe voorzichtig je het kledingstuk ook over je hoofd trekt, negen van de tien keer heb je hierna een make-upvlek op je kleren. Aargh! Gelukkig weten we hoe je hier korte metten mee maakt. Met deze simpele truc haal je de vlekken er zo uit!

The trick

Wacht niet te lang, maar kom meteen in actie. Ga bij het verwijderen van de vlek vooral niet wrijven, want dit maakt het alleen maar erger. Wat moet je wel doen? Meng wat water en azijn en doop een (kleurvast) doekje hierin. Vervolgens dep je de vlek voorzichtig hiermee weg. Let op: betreft het een vlek van olievrije foundation? Spuit de bevlekte plek dan in met wat scheerschuim vóór je met het mengsel in de weer gaat. Bij een foundationvariant op oliebasis is het aan te raden de vlek eerst met afwasmiddel te behandelen. 

Met lipstick gemorst? Doe wat ether op een watje en houd het gedrukt tegen de vlek. De ether onttrekt de lipstickvlek van de kleren. Bye bye stain!

Heb jij nog handige tips om make-upvlekken uit je kleding te verwijderen?

Meer lezen? 

5x beautyhacks voor tijdens het douchen

Essie on the nails: Spring escape to the sunshine state

Zo camoufleer je jouw uitgroei in 3 seconden

 

 

Beeld: Instagram
Deel dit artikel
Back to top