Beauty

Dit gebeurt er wanneer je bedorven make-up gebruikt

Dit gebeurt er wanneer je bedorven make-up gebruikt

Eerder vertelden we jullie hoe je kunt zien hoe lang jouw make-up of skincare product meegaat, namelijk dankzij het Period After Opening-symbool. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk wanneer je make-up over de datum is en je het blijft gebruiken? Je leest het hier.

Zo hebben we allemaal wel eens een product langer gebruikt dan eigenlijk wordt geadviseerd en wellicht niet eens gemerkt. Toch kun je het beter voorkomen, want er zitten wel degelijk gevolgen aan... 

 

Foundation

Wanneer foundation over de datum is, gaan de verschillende ingrediënten scheiden. De oliën stijgen naar de oppervlakte en wanneer je de foundation blijft gebruiken, zullen deze ingrediënten de poriën verstoppen en je kunt vast raden wat er dan gebeurt... Deze aandoening wordt ook wel Acne Cosmetica genoemd. Door de verstopping van poriën, groeit het aantal bacteriën en dit veroorzaakt acne en puistjes. Je foundation even schudden voor gebruik is overigens altijd een goed idee! 

Mascara

Een ongeopende mascara kun je zo twee jaar bewaren, maar wanneer je een mascara gebruikt, kun je hem het best maximaal drie maanden gebruiken. Wanneer je het langer gebruikt, dan heb je kans dat het gaat afbrokkelen op je gezicht en dat is het laatste wat je wilt dat je mascara doet! Bovendien zijn je wimpers bedoelt om jouw ogen te beschermen tegen vuiltjes in de lucht, wanneer jij mascara aanbrengt, neem je deze bacteriën mee de tube in, waardoor je de mascara besmet. Je merkt het eigenlijk bij het aanbrengen dat de mascara niet meer goed is en nog een test: de geur van de mascara!  

Lipstick 

Lipsticks gaan eigenlijk maximaal een jaar mee voordat ze dubieus beginnen te worden. Lipstick zit vol met hydraterende ingrediënten die in de loop der tijd gaan uitdrogen. De huid op je lippen is de dunste huid van je lichaam, dus je kunt het uitgedroogde product er beter niet op smeren. Met lip gloss gebeurt eigenlijk hetzelfde als mascara, met het kwastje neem je bacteriën terug mee het flesje in waardoor je het product 'bevuilt'. 

Eyeliner

Eyeliner zijn de grootste boosdoeners als het gaat om het verspreiden van besmetting. Dus als dit delicate gebied van je ooglid geïrriteerd raakt, rood wordt of opzwelt, dan zijn dit waarschijnlijk tekenen van een infectie en dat de eyeliner over datum is. Ook wanneer de eyeliner uitdroogt, gaat afbrokkelen of niet meer zijn werk doet, gewoon weggooien! Better safe than sorry! 

Blush & Bronzer

Blushes en bronzers op poederbasis en compact powder gaan gemakkelijk drie tot vier jaar mee. Dit komt doordat bacteriën minder goed verspreiden in een droge omgeving. Toch is het verstandig om de toplaag af en toe te verwijderen met een scherpe mes, om zo het product langer goed te houden. De oliën op je gezicht kunnen namelijk aan de hand van de borstel in het product terecht komen. 

Sticks

Of het nu gaat om je blush in de vorm van een stick, of je contour-, highlight of foundation stick, voor alle sticks geldt dat je het best regelmatig even de toplaag met een ontsmettend doekje af kunt vegen. Zo gaat je stick gemakkelijk zo'n twee jaar mee. 

 


Heb jij iets aan onze tips gehad? 

 

Deel dit artikel
Back to top