Beauty

Deze veelgemaakte make-up fouten doen je ouder lijken

Deze veelgemaakte make-up fouten doen je ouder lijken

We smeren graag van alles op ons gezicht om er fraaier en jonger uit te zien. Toch geven we onszelf juíst een ouder uiterlijk door make-up op een bepaalde manier aan te brengen. Veel vrouwen maken zich schuldig aan de onderstaande foutjes. Maar no more! Nu we nog jong, fris en fruitig zijn, willen we dat ook graag even zo houden toch? Read and learn ladies...

 

1. Primer overslaan

Je denkt misschien dat - als het gaat om make-up en veroudering - een less is more techniek de sleutel is. Dat klopt ook wel, maar niet als het je primer aangaat. Dit product kan namelijk wonderen verrichten bij een doffe teint. Bovendien blijft je opgemaakte gezicht de hele dag on point.

 

2. Teveel poeder 

Poederformules hebben de neiging om fijne lijntjes te benadrukken en het gezicht een ‘plat’ effect te geven. Probeer daarom een volledige dekking te voorkomen en breng bijvoorbeeld alleen poeder aan op de vette plekken van het gelaat. 

 

3. Voor alles make-up borstels gebruiken

Niets mis mee om af en toe gewoon de vingers te gebruiken bij het aanbrengen van make-up. Sterker nog, het is in sommige gevallen zelfs beter. Zo zorgt de warmte van jouw handen ervoor dat foundation en concealer opwarmen waardoor de natuurlijke huid beter wordt nagebootst en het product niet in de fijne lijntjes van het gezicht gaat zitten.

 

4. Niet contouren

Door niet te contouren kan het gezicht vlak ogen. Geen paniek, je hoeft niet zoals sommige make-up junkies allerlei toeters en bellen uit de kast te halen. Door het subtiel aan te pakken bereik je al een mooi effect. Probeer anders eens te stroben. Bij deze makkelijke techniek heb je enkel een highlighter nodig om jouw gezicht vorm te geven en het is zo gepiept. Je leest hier hoe het werk.

 

5. Vlekjes niet wegwerken

Lange tijd hebben we gedacht dat beginnende rimpels de enige factoren zijn die ons ouder doen lijken, nu weten we dat pigmentatie ook een grote - en misschien zelfs wel grotere - boosdoener is. Een egale huid oogt immers jonger. Werk daarom (donkere) vlekjes weg met een color corrector of een concealer. 

Maak jij je ook weleens schuldig aan een van de bovenstaande make-up missers?

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top