Fashion

Deze slechte shopgewoontes moet je voor je 30e afleren

Deze slechte shopgewoontes moet je voor je 30e afleren

Wij zullen maar eerlijk zijn: wij houden van shoppen. En we zijn vast niet alleen, geef het maar toe ;) Het is een heerlijk gevoel om nieuwe items toevoegen aan je kast. Toch kan het zijn dat je tijdens het shoppen bepaalde gewoontes hebt aangeleerd waarmee je soms meer ellende bezorgt dan voldoening. Tijd om deze gewoontes af te leren!

Dit zijn de belangrijkste shopping no-no's!

1. Teveel trendgevoelige items

Trendy items zijn onmisbaar voor een stijlvolle kledingcollectie, maar overdrijf het niet. Kies elk seizoen voor welke trends je gaat en welke je laat gaan. Kies voor trends die niet alleen bij jou en jouw lichaamsvormen passen, kijk ook naar de items die je al hebt. Kun je deze trend items wel combineren? Of moet je nóg meer kleding gaan aanschaffen? Voorkom dat het een allergaartje wordt en je het overzicht verliest. 

 

2.Je test de schoenen niet goed

Er is niets erger dan schoenen die blaren geven of de bloedtoevoer in jouw voeten afknellen met resultaat een verdovend gevoel. Zorg dat je ze daarom éérst altijd goed test! Fijn dat je voet in de schoen past, maar hoe voelt het wanneer je ermee loopt. En zitten de schoenen ook nog lekker na een paar minuten? Neem je tijd bij het uitzoeken van schoenen en loop er rustig mee rond in de winkel voordat je ze besluit te kopen. Hetzelfde geld voor online aankopen, test de schoenen eerst goed thuis voordat je ze besluit te houden. 

 

via GIPHY

3. Je doet nog steeds aan impuls aankopen

Hoe verleidelijk het ook is, nachtelijke online shop sessies met een glas wijn in de hand kunnen niet veel goeds brengen. In deze staat denk je waarschijnlijk dat je van alles nodig hebt, terwijl het tegendeel waar is. Laat je shopsessie ook niet beïnvloeden door emoties, want je verdriet 'wegshoppen' verzacht de pijn slechts tijdelijk. Kijk ook uit met afprijzingen, we kennen het "dit is mijn kans" gevoel, maar hoeveel je ook bespaard op de retailprijs, je bespaard nog meer wanneer je het níet koopt. Vraag jezelf af of je het écht nodig hebt of dat je het écht heel leuk vind en dat leidt ons gelijk naar de volgende no-no...

 

4. Je koopt items waar je niet dolgelukkig van wordt

Koop geen kleding waar je niet écht gelukkig van wordt. Je hebt hard gewerkt voor je geld, dus waarom zou je het uitgeven aan items waarbij je hart niet sneller gaat kloppen. Koop items waar je absoluut weg van bent en waarvan je zeker weet dat je ze meer dan één keer gaat dragen. 
 

via GIPHY

5. Je verkiest trendy boven praktisch

Ja, jaaa, we wéten het! Trend items shoppen is véél leuker dan basics, maar zorg dat je niet afgeleid raakt wanneer je shopt voor die perfecte jeans of een goede warme trui. Ze vormen de basis van je kledingcollectie en je zult deze basics veel vaker dragen. Kies jij eieren voor je geld?
 

6. Je bent niet op de hoogte van het retourbeleid

En dan heb je een miskoop (het overkomt de beste) dan is het wel fijn dat je jouw item kunt terugbrengen. Lees goed de voorwaarden voor het terugbrengen of vraag het aan de balie. Soms gelden er andere regels bij voor bepaalde items of bij bijvoorbeeld uitverkoop. Zorg dat je op de hoogte bent, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

 

via GIPHY

7. Je doet te snel een grote aankoop

Wees niet te snel met het doen van een grotere, duurdere aankoop, bijvoorbeeld een designer tas. Denk goed na voordat je dit bedrag besluit uit te geven, je mag jezelf zeker (minstens) een maand geven om erover na te denken. Wil je de tas dan nog net zo graag? Dan is het in ieder geval een weloverwogen keuze. 

 

Ga jij een poging doen deze slechte gewoontes af te leren?

Deel dit artikel
Back to top