Lifestyle

Deze simpele trucjes maken van elke dag een avontuur

Deze simpele trucjes maken van elke dag een avontuur

Hoewel het bewezen is dat rust en regelmaat ons goed doet, kunnen routines het leven ook een beetje saai maken. En daarom is het belangrijk dat je van elke dag een avontuur maakt. Het hoeft niets groots te zijn, het zit 'm juist in de kleine dingen! Deze vijf trucs zorgen ervoor dat jouw dag minder 'saai' wordt. 
 

1. Pak een andere route naar werk

Elke dag dezelfde route nemen, kan oersaai worden. Heb je de mogelijkheid, probeer dan eens met de fiets of te voet naar werk te gaan in plaats van het openbaar vervoer, of neem een andere route. We snappen dat je langer onderweg bent en dat het van je kostbare tijd in bed afgaat, maar het maakt je dag wel véél leuker. Meer tijd buiten doorbrengen is sowieso goed voor je brein én je wordt er vrolijker van. 
 

2. Probeer iets nieuws

En dit kan écht van alles zijn, van een online cursus kinderboekenschrijven tot een workshop taarten bakken, wandklimmen of een nieuwe taal leren. Nieuwe dingen leren is niet alleen goed voor je hersenen, het zorgt er ook voor dat je je sterker en zekerder voelt waardoor je alles aan kunt.
 

3. Maak plannen voor 's avonds

Het is soms lastig om evenwicht te vinden tussen werk en je sociale leven. En hoe verleidelijk het ook is om na een lange werkdag je onesie aan te trekken en Netflix aan te zetten, trek in plaats daarvan een mooie outfit aan en maak plannen! Probeer een nieuw restaurant met vrienden of ga naar een voorstelling met je lief. Waarom zou je dit soort dingen uitstellen tot het weekend?
 

 

Een bericht gedeeld door Daphne (@daphneschauf) op

4. Boek een trip

Het hoeft geen verre reis te zijn waardoor je gelijk door je vakantiedagen heen bent. Iedereen kan wel een dagje of weekendje vrij regelen. Van een dagtripje naar een stad in Nederland waar je nog niet bent geweest, een citytrip in Europa of een weekendje naar de Veluwe. Plan niet, maar pak je tas en gá. 
 

5. Laat jezelf zien

Probeer eens een dag lang een proactieve houding in te nemen in alles wat je doet. Neem initiatief op je werk en zoek naar manieren om meer veranwoordelijkheid te nemen. Draag nieuwe ideeën aan en verzin een nieuw concept voor een project.  Het zal waarschijnlijk ongemakkelijk voelen, uit je comfortzone, maar het zorgt voor meer enthousiasme en toewijding in je functie. Een positieve 'ik kan dat' houding maakt iedere baan leuker! 

 

Beeld: TrendAlert
Deel dit artikel
Back to top