Beauty

Deze make-up kun je beter niet delen met anderen

Deze make-up kun je beter niet delen met anderen

Even die nieuwe lipstick gebruiken van een vriendin nadat zij hem op heeft gedaan. Of een beetje van haar foundation opsmeren, omdat jij niks bij je hebt... Sharing is caring, maar in dit geval ook hartstikke fout.

Hygiëne wordt vaak stiekem een beetje vergeten als het om make-up draait. Het is ook vaak te mooi om met anderen te delen. Maar wij laten hier zien welke producten je beter wel en niet kunt delen met anderen.

 

GEBRUIK LIEVER ALLEEN ZELF

Potjes
Alle beautyproducten die in een potje zitten zijn beter om alleen zelf te gebruiken. Aan je vingers zitten namelijk heel veel bacteriën en dat worden er steeds meer als je deze producten gaat delen. Dan kan het zo zijn dat je het smeersel met bacteriën vervolgens zelf weer op je gezicht smeert. Not so fresh!
 

Mascara
Je favoriete mascara kan ook veel bacteriën en virussen overbrengen. Iedere keer als je mascara gebruikt komen er bacterien van je wimpers op. Als je het borsteltje weer terug stopt in de mascara geef je de bacterien lucht en daardoor kunnen ze aan het werk. Pas daar goed mee op, want je ogen zijn meer vatbaar voor infecties dan je huid. Make-up artiesten werken daarom met wegwerp mascara borstels en stoppen dat borsteltje dan ook maar één keer in de mascara.
 

Make-upborstels
Je smeert eigenlijk bacteriën en ziektekiemen van iemand anders die zich op de borstel bevinden weer op je eigen gezicht. Dit maakt je huid gevoeliger voor acne. Als je jouw make-upborstel wekelijks reinigt, kan het veel minder kwaad. Lees hier hoe je jouw make-up kwasten schoonmaakt.
 

Lipstick 
Even snel je lippen bijwerken na de lunch, maar eigenlijk zijn je lippen dan niet helemaal schoon. Dat is vaak het onschuldige begin van een vieze lipstick. Laat staan als je het vaak met anderen deelt. Gelukkig kun je jouw lipstick wel heel makkelijk desinfecteren met alcohol!

 

SHARING IS CARING

Alles wat in een pompje zit is prima om te delen. Je komt hierbij namelijk niet direct in contact met het product en zo verspreid je ook geen bacteriën. Poeders zijn ook oké om te lenen. Ze hebben niet de vochtige omgeving waar bacteriën graag in broeden, zoals ze wel in crème’s of mascara doen.
 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top