Nagellak

Deze kleur past het beste bij de vorm van jouw nagels

Deze kleur past het beste bij de vorm van jouw nagels

Kort, lang, breed, smal: alle nagels zijn anders. De één is gezegend met smalle, lange nagels, terwijl de ander het moet doen met korte, vierkante nagels. Maar wist je dat je met de juiste kleur nagellak je nagelvorm nóg beter tot zijn recht laat komen? Here's how!

Korte, vierkante nagels

Nudekleurige tinten en metallics doen het geweldig op korte, vierkante nagels. Deze kleuren verlengen niet alleen je nagels, maar ze verzachten ook de scherpe randen van je nagels. Het gevaar met korte, vierkante nagels is dat ze snel breed lijken. Daarom kun je kleuren als inktzwart en donkerblauw beter vermijden.

korte vierkante nagels

Korte, ronde nagels

Donkere tinten staan daarentegen wel mooi op korte, ronde nagels. Klassiek rood en romige pastels werken ook goed. Tip: sla tijdens het lakken aan beide zijden van de nagel een klein stukje over. Hiermee wek je de illusie dat je nagels smaller zijn.

korte, ronde nagels

Lange, smalle nagels

Gezegend met lange, smalle nagels? Dank kun je een zwoele roodtint of bordeauxrood goed hebben. Ook roze- en nudetinten zijn een goede keus, zolang deze een tint of twee lichter zijn dan je huidskleur. Blauw, paars en zwart kun je beter vermijden. Heksennagels wil niemand toch?
 

lange, smalle nagels

Lange, brede nagels

Deze vorm is het meest veelzijdig en werkt eigenlijk met iedere tint. Of je nu kiest voor een donkere, een felle, een transparante of juist een lichte kleur. 

lange smalle nagels

Beeld: Instagram @essiepolish / @daphneschauf
Deel dit artikel
Back to top