Lifestyle

Deze inspirerende video's doen inzien waar het écht om gaat

Deze inspirerende video's doen inzien waar het écht om gaat

Eerder deelden we al 6 TED talks die - naar onze mening - iedere vrouw zou moeten zien. Maar wij (fans van TED talks) hebben nog meer video's voor je die je helpen dingen net een beetje anders te zien, wanneer je bijvoorbeeld een beetje vastloopt of in een dipje zit. Hopelijk inspireren deze video's je om nieuwe dingen te doen en helpen ze je te onderscheiden wat écht belangrijk voor je is!

Waar de TED conferentie in 1984 werd opgezet als een jaarlijkse (onbetaalbare) bijeenkomst voor slechts 800 mensen, kijken nu miljoenen mensen dagelijks naar TED Talks op YouTube. Lang leve social media! En dat is ook de reden dat de TED organisatie in 2006 veranderden van een conferentie in de 'ideas worth spreading' movement wat het vandaag de dag is. Wij zijn dankbaar voor deze movement! TED talks zijn namelijk de beste opvrolijkers op een baaldag. Ze entertainen, verlichten, verheffen, informeren en inspireren je in slechts achttien minuten of minder. Onderstaande video's mag je aan je YouTube playlist toevoegen om later (of nu!) te bekijken! 

BEFORE I DIE

“Prepairing for death is one of the most empowering things you can do. Thinking about death clarifies your life,” vertelt kunstenaar Candy Chang in haar TED talk. In haar buurt in New Orleans veranderde Candy Chang een verlaten huis in een gigantisch schoolbord met de vraag: "Voordat ik sterf, wil ik ___." De verrassende, grappige en aangrijpende antwoorden van haar buren werden een onverwachte spiegel voor de gemeenschap. Deze korte video laat je inzien hoe waardevol tijd is en waar het écht om gaat in het leven.

 

YOUR ELUSIVE CREATIVE GENIUS

Ben je een schrijver, ontwerper, kunstenaar of doe je ander creatief werk? Dan MOET je deze video zien. Elizabeth Gilbert vertelt in een grappige, persoonlijke en verrassende talk over de onmogelijke dingen die we van "genieën" verwachten en de druk die onze artiesten de laatste 500 jaar heeft gedood... Inspirerend! 

THE ART OF LETTING GO | MINIMALISM 

Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus, bekend als The Minimalists, vertellen over het leiden van een zinvol bestaan en simpel leven met minder spullen. Joshua: “I learned that if I simplify my life, I have time for my health, for my relationship, my finances, my passions, I can contribute beyond myself in a meaningful way.” Joshua en Ryan schreven ook de boeken 'Minimalism: Live a Meaningful Life' en 'Everythings that Remains'. Is 18 minuten niet genoeg? Hun documentaire 'Minimalism' is te zien op Netflix.  

 

There's more to life than happiness

Onze cultuur is geobsedeerd door geluk, maar wat als er een meer bevredigend pad is? Geluk komt en gaat, zegt schrijfster Emily Esfahani Smith, maar betekenis hebben in het leven - iets dienen dat verder gaat dan jezelf en het beste in je ontwikkelen - geeft je iets om vast te houden. Leer meer over wat een zinvol leven betekent en wat het verschil is tussen gelukkig zijn en betekenis hebben in onderstaande video.

 

Pak er maar een kop thee en wat lekkers bij... veel kijken plezier en be inspired!

 

Deel dit artikel
Back to top