Lifestyle

Deze 7 etenswaren worden trending dit jaar

Deze 7 etenswaren worden trending dit jaar

Oke, avocado's blijven heerlijk en voedzaam, maar eerlijk gezegd zijn we toe aan een beetje afwisseling. Van avocado toast en avocado juice tot gefrituurde avocado en avocado ijs. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Maar wat wordt eigenlijk de volgende voedingshype? De volgende 7 producten zijn volgens experts in de race om hét product van het jaar te worden. 

1. Champignons

champignons foodtrend

Geen onbekend product, maar in 2018 gaan we een stuk creatiever worden met champignons. Denk bijvoorbeeld aan met champignon verrijkte koffie, chocolade en theeën. 

2. Kimchi

kimchi foodtrend 2018

De darmgezondheid wordt steeds belangrijker en daarom winnen probiotische voedingsmiddelen aan populairiteit. Kimchi is een Koreaans gerecht dat gemaakt wordt van gefermenteerde groenten. Je kunt het eten bij bijvoorbeeld je eieren, een sandwich of een salade. 

3. Kurkuma

kurkuma foodtrend 2018

Waar je kurkuma van kent? De gele gloed in je Indiase curry! De kurkuma wortel is gerelateerd aan gember en sinaasappels en heeft ontstekingsremmende eigenschappen die geweldig zijn voor de huid. Veel mensen nemen kurkuma in pilvorm, drinken het in hun thee en nemen de specerij op in hun dagelijkse voeding. 

4. Zure kers

zure kers food trend

Ook de zure kers zal dit jaar razend populair zijn en steeds vaker op het menu verschijnen. Hij staat bekend om zijn natuurlijke bron van melatonine en helpt bij het verminderen van pijn en ontstekingen in het lichaam. 

5. Micro greens

snijbiet foodtrend

Was boerenkool de afgelopen jaren een populair bestandsdeel van salades, komend jaar ligt de focus op de zogenaamde microgreens (rucola en snijbiet). Ze geven iedere maaltijd een gezonde draai. Voeg ze toe aan pesto's, salades of als topping op je maaltijd. 

6. Blue Matcha

blue matcha food trend 2018

Je hebt de foto's van groene matcha vast wel op je Instagram feed zien verschijnen. Dit jaar zet deze trend door en blijft matcha nog steeds favoriet, alleen wisselen we van groen naar blauw. 

7. Jackfruit

jackfruit foodtrend

Jackfruit (nangka) is een stekelvormige vrucht afkomstig uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Hij wordt in Nederland nog niet veel gebruikt, maar in de VS maakt hij zijn furore als vleesvervanger. Jackfruit bevat net als veel andere vruchten veel vitamine C en is vooral in veganistische kringen erg populair als vervaning voor versnipperd vlees in taco's of sandwiches. 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top