Lifestyle

Deze 5 dingen doe je al je hele leven fout

Deze 5 dingen doe je al je hele leven fout

Je dacht het allemaal zo goed te weten. Maar toch doe je dingens soms al jaren op de verkeerde manier. De hoogste tijd dus om te kijken of je sommige dingen net wat handiger aan kunt pakken...

1. Je gebruikt schuifspeldjes verkeerd om

De geribbelde kant hoort namelijk aan de onderzijde. Ze zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de schuifjes beter in je haar blijven zitten. 

2. Je gebruikt droogshampoo 's ochtends in plaats van 's avonds

Gebruik je jouw droogshampoo 's ochtends? Dan gebruik je hem eigenlijk verkeerd. Zelfs als je de droogshampoo voor vijf volle minuten laat intrekken. De poeder die je met droogshampoo op de hoofdhuid en de haarwortels spuit, absorberen olie en zweet. Als je een paar minuten later je haar doorkamt, heeft het poeder nog lang niet genoeg tijd gehad om haar werk te doen en ben je eigenlijk terug bij af. Spuit je droogshampoo dus beter al 's avonds in je haar zodat het de hele nacht kan 'intrekken'.

3. Je gebruikt conditioner op nat haar

Je kunt conditioner of een haarmasker het beste aanbrengen op droog haar.  Als je conditioner aanbrengt op nat haar kan deze haar werk namelijk niet doen. Wanneer je haren doordrenkt zijn met vocht, nemen ze conditioner niet volledig op. Het 'coat' als het ware alleen de buitenzijde van je lokken en krijgt zo niet de kans om je haar van binnen te voeden. 

Mocht je je haar echt goed willen verzorgen, breng dan de conditioner (of je haarmasker) aan vóórdat je de douche in stapt. Zet even vast met een clip en laat het product 15 minuten intrekken. Daarna douche je zoals gewoonlijk!

4. Je zit met je benen over elkaar bij de kapper

Wanneer jij met je benen over elkaar zit, ga je zonder dat je het door hebt scheef zitten. Het resultaat: een scheef kapsel. So don’t blame the hairdresser, je doet het helemaal zelf. 

5. Je zonnebril is over de houdbaarheidsdatum

Loop je al jarenlang met dezelfde zonnebril? Dan wordt het toch echt tijd om een nieuwe eyecatcher aan te schaffen. Een zonnebril heeft namelijk een houdbaarheidsdatum. Na ongeveer twee jaar zijn je glazen over datum en beschermen ze minder goed tegen UV-straling.

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top