Fashion

De trends van Milan Fashion Week spring 2015

De trends van Milan Fashion Week spring 2015

Milaan is sinds twee maanden mijn thuis basis. Na een jaar lang heen en weer reizen heb ik tweeënhalf maand geleden de beslissing genomen mijn basis te verhuizen naar Milaan. De reden is mijn samenwerking met Glamour Italia, waarin ik iedere maand mijn eigen pagina's over trends heb.

Daarnaast is mijn agency gevestigd in Milaan, heb ik veel heel veel lieve vrienden hier, regent het in Milaan gemiddeld minder vaak dan in Nederland en hebben ze hier het beste ijs (ijs is mijn guilty pleasure!). Ik ben nog wel maandelijks in Amsterdam te vinden, maar ik breng het grootste gedeelte van mijn tijd nu door in Milaan.
 

De trends van Milan Fashion Week spring 2015
Linda Tol voor Vogue Italia


Ik vind -maar dat heb ik eigenlijk altijd al gevonden- Milaan de leukste fashion week van allemaal. Eén van de redenen is omdat ik hier veel contacten heb en de stad een beetje ken (dus van show naar show reizen gaat makkelijker en sneller), maar daarnaast is de sfeer fijner in Milaan. Het is wat gemoeddelijker en relaxter dan bijvoorbeeld Parijs. Toch is Milaan eigenlijk altijd de meest intense fashion week van allemaal. Omdat ik hier naast de shows(ik heb ze bijna allemaal gezien), presentaties en events nog veel andere projecten doe. 

 

De meeste opvallende trends die ik in Milaan heb gespot:

The bouquet-tied waist

De trends van Milan Fashion Week spring 2015 De trends van Milan Fashion Week spring 2015

Gespot bij Armani en Max Mara. Ik benoem deze trend, omdat hij terugkomt in andere trends (eerder gespot in NY en London). Wijdvallende leren jurken en sweaters, die door middel van de grote riem het effect van een bunch of flowers creëren. 

Culottes

De trends van Milan Fashion Week spring 2015

Noem het een obsession. Ik heb ze bijna in alle kleuren en materialen. De culotte in denim staat on top of the wishlist! De culotte zagen we vorig seizoen al voorbij komen, maar is voor SS15 officieel een trend. Gespot bij Gucci, Jil Sander en Giorgio Armani. 

 

Flashy Flats

Milaan Fashion Week

En ook deze trend zagen we eerder (in NY) voorbij komen. Milaan, de stad van glitter, sparkles en glamour. Maar (thank god) ook hier passeerde dit seizoen badslippers (dan wel bezet met crystal) bij Fausto Puglisi. Skater Shoe's bij Emporio Armani en jawel zelfs bij Dolce & Gabbana zagen we sandalen, bezet met stenen en voorzien van gouden harten. De platform sandalen van Marni staan on top of my wishlist! 

 

Lace 

Gigi Hadid is het nieuwe gezicht van Maybelline

Lace en sheer; een gewaagde, ultra vrouwelijk en sexy combinatie. Van lace jurken met sheer panels van Versace en Roberto Cavalli tot kanten, doorzichtige rokken in combinatie met sneakers en sportive jacks. 

 

Glamour vs sports 

Milan Fashion Week

Baggy bermuda shorts, oversized parkas en baseball shirts. Maar ook deze trend wordt net als de platte schoen wel op de Italiaanse manier vertaald. Pastel kleuren, prints en pailletten geven de collecties karakter. 

 

Beeld: Getty
Deel dit artikel
Back to top