Beauty

de reden waarom je foundation soms opeens oranje is

de reden waarom je foundation soms opeens oranje is

Het komt je vast bekend voor: je werpt aan het einde van de dag een blik in je badkamerspiegel en je schrikt je rot. Je foundation is oranje! Het vreemde: 's ochtends tijdens het aanbrengen was er nog niets aan de hand was en je hebt ook niets aan je beauty routine veranderd. Hoe kan dit dan toch gebeuren? Wij leggen het uit!

Het oranje en donkerder worden van je foundation tijdens het dragen wordt ook wel oxideren genoemd. Een probleem dat nog niet helemaal begrepen wordt op planeet beauty, aangezien het volledig afhankelijk is van het soort huidtype, de foundation die gebruikt wordt en iemands beauty routine. Volgens sommige wetenschappers ontstaat het verschijnsel doordat oplosmiddelen op de huid verdampen, waardoor de kleur er donkerder uit gaat zien. Anderen beweren dat gezichtsoliën en zuurstof in de lucht reageren op de oliën in de foundation en dat daardoor de kleur van de foundation veranderd.

Veel visagisten beweren dat foundation eerder oranje wordt na het gebruik van een dagcrème met SPF of een primer die niet goed met je huid of foundation mengt. Wat de reden dan ook mag zijn, oxiderende foundation kun je tegengaan. Na wat uitproberen tenminste...

foudation kleuren

De juiste foundation

Sommige foundations gaan nou eenmaal oxideren, wat je ook doet. Test een foundation daarom altijd aan de binnenzijde van je pols. Is ie naar een paar uur oranje? Dan weet je genoeg, dit is een mismatch!

Vette huid

Heb je een vette huid of gebruik je gewoon veel rijke crèmes? Probeer dan de overtollige oliën op te nemen met een tissue voordat je een primer of foundation aanbrengt, zodat je foundation gelijkmatiger over je huid aangebracht kan worden. 

SPF

SPF kun je natuurlijk niet skippen, want het is de enige bescherming tegen huidkanker en rimpels. Test daarom verschillende crèmes om te zien welke het beste werkt voor jou. Wat opvalt is dat oxiderende foundation vaak voorkomt in combinatie met dagcrèmes met SPF. Daarom kun je er ook voor kiezen om een aparte zonnebrand te gebruiken na het aanbrengen van je moisturizer. 

 

Herken jij het probleem van oxiderende foundation ook? 

 

Beeld: Instagram @maybelline, Trend Alert

 

Deel dit artikel
Back to top