Beauty

De make-up looks van NYFW

De make-up looks van NYFW

Designers zijn niet de enige creatievelingen die in de spotlights staan tijdens Fashion Week. Om een perfect totaalplaatje neer te zetten, werken ontwerpers nauw samen met make-up artists want make-up is onmisbaar voor een complete look. New York Fashion Week zit er alweer op en dit zijn de spring-summer 2015 make-up looks die je gezien moet hebben. 

Graphic Liner

Cat eye, move over! Er is een andere eyeliner trend die de make-upwereld gaat beheersen, namelijk de scherpe, grafische eyeliner. De lentecollectie van Oscar de la Renta bevat scherpe vormen en geometrische elementen, en make-up artist Gucci Westman wilde dat doorvoeren in de make-up look. De dramatische, dikke eyeliner volgt de vorm van het oog van het model en loopt door tot het topje van de laatste wimper. Dit geeft het oog gelijk een liftend effect. 

De beauty looks voor SS15

Oscar de la Renta 

Zero Make-up

Verwar de ‘zero make-up’ look niet met de natural of ‘no make-up’ look, waarbij modellen nog steeds een basis van make-up dragen van onder andere foundation, highlighter en blusher, vaak ook nog aangevuld met een beetje lipgloss en een likje mascara. De modellen van Marc Jacobs droegen helemaal geen make-up, maar slechts een crème. De ontwerper was van mening dat zijn modellen weinig make-up moesten dragen, waarop make-up artiest François Nars met het idee kwam om de modellen helemaal zonder make-up de catwalk op te sturen. Een voordeel: je bent in ieder geval snel klaar.

De beauty looks voor SS15

Marc Jacobs

Faux Punk

Eén van de meest opvallende beauty looks op NYFW was die van Rodarte. De modellen kregen namelijk wenkbrauwpiercings aangemeten. En dan niet één ringetje, nee, maar liefst zeven stuks per wenkbrauw. De make-up werd verder natuurlijk gehouden met een beetje roze oogschaduw en blusher, en effortless messy hair, waardoor de look een stoere punky uitstraling krijgt. Make-up artist James Kaliardos verklapt dat de gezichtsaccessoires (zo noemt hij de piercings) met lijm aan de wenkbrauwen werden bevestigd. 

De beauty looks voor SS15

Rodarte

Color Brows

Als volle wenkbrauwen in zijn, waarom geven we ze dan ook niet direct een kleurtje? En dus gingen de modellen van Badgley Mischka over de catwalk met blauw-, roze- en paarsgekleurde wenkbrauwen. Make-up artist Tom Pecheux kamde gekleurde eyecream door de wenkbrauwen en zette ze nog eens aan met een poeder in dezelfde kleur. Hij zegt dat hij voor ogen had: ‘een jong Park Avenue meisje onderweg was naar East Side, dat haar ouders wilde irriteren. 

De beauty looks voor SS15


Badgley Mischka

Wet Look

We zijn de wet look onderhand gewend van de hair pro’s, maar niet van de make-up artists De ‘wet hair look’ is een begrip, maar een glimmend gezicht hebben we nog weinig gezien. Tot nu. Zowel Prabal Gurung als Alexander Wang kozen voor de look van een vrouw die net uit de sportschool komt gewandeld. Zweet is dus de inspiratiebron voor deze make-up look, die wordt gecreëerd met een shiny oogschaduw, wenkbrauwgel, een golden shimmer op de wangen en een transparante lipgloss. 

De beauty looks voor SS15

Prabal Gurung

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top