Beauty

De beste watertemperaturen voor jouw beauty routine

De beste watertemperaturen voor jouw beauty routine

Water speelt een grote rol in onze beauty routine en kan veel goede dingen voor ons doen, mits de juiste temperatuur. Wij waren nog niet van al deze ijskoude en hete feitjes op de hoogte.  So turn down for what?

Ice cold

Om je net gelakte nagels snel te laten drogen. Laat je nagels even drogen en stop ze dan in een kom met ijskoud water.  Druk je vingers op de bodem en houd dit drie minuten vol. Het is niet het fijnste gevoel, but it will work.

Cool

Om je gezicht te wassen. Koel water zorgt ten eerste voor een lekker verfrissend effect. En een koele spoeling helpt door het sluiten van je poriën ook om roodheid te verminderen.

 

Lukewarm

Perfect om te douchen en voor het wassen van je haar. We weten hoe lekker een stomende douche voelt,  maar langdurige blootstelling aan heet water is niet goed voor onze huid. Het wordt er droog en strak door.  Het is daarom toch echt beter om een lauwe douche te nemen.

 

Hot

Om te scheren, mag de hete kraan wel even aan. De hitte verzacht namelijk de haren zodat ze makkelijker verwijderen. Lees hier nog meer tips voor super zachte benen.

 

de beste watertemperaturen voor jouw beauty routine

 

Heb jij nog een goede tip waarvoor je water gebruikt? Laat het ons hieronder in een reactie weten!

 

Beeld: Instagram @lorealmakeup, iStock
Deel dit artikel
Back to top