Beauty

De beste sweatproof make-up voor deze zomer

De beste sweatproof make-up voor deze zomer

Zweet, zonnebrand, water en olie: daar is je make-up look vaak niet tegen opgewassen. Een hete zomerdag vraagt om een andere aanpak van je beauty routine. Want uitgelopen mascara op het strand, dat wil je ten koste van alles voorkomen. Daarom vandaag drie beauty looks die meltproof zijn, ook als het kwik boven de 25 graden reikt. 

Heb je al een beetje een kleurtje? Dan heb je vaak niet zoveel make-up nodig. Mocht dit niet het geval zijn, dan vind je het waarschijnlijk nét een stapje te ver om met je blotebillengezicht op het strand te gaan liggen. Gelukkig is er een alternatief, want met waterproof make-up kun je de mooiste make-up looks creëeren die bestemd zijn tegen zweet of een plons water. 

1. Waterproof eyeliner

danique hoofwijk
Danique draagt de Edwin Leather Black armband van Buddha to Buddha. Shop de armband hier!
 

Danique Hoofwijk, hoofdredacteur van Girlscene.nl, gaat tijdens warme dagen voor een klassieke look met rode lippen en een subtiel randje eyeliner. De Infallible Gel Crayon Waterproof van L'Oréal Paris is hier perfect voor. Deze super sterk gepigmenteerde eyeliner op basis van gelpigmenten belooft wel 24 uur lang te blijven zitten en doorstaat zowel een drupje zweet als een duik in het zwembad. Maak Danique's look af met een likje waterproof mascara en een longlasting lipstick. Wil je per se iets op je huid smeren? Een klein beetje highlighter op je jukbeenderen zorgt voor dat zwoele, zomerse gevoel.

infallible gel crayon

De Infallible Gel Crayon Waterproof eyeliner is er in negen tinten: van gewaagd Violet Va-Va- Voum tot subtiel Uptown Beige.

2. Waterproof mascara


jasmijn
Shop de armband van Jasmijn hier!
 

Jasmijn Engering, hoofdredacteur van Fashionscene.nl, kiest voor een natuurlijke look. Op het strand is foundation overbodig, want je wilt immers een mooi bruin kleurtje kweken. Mocht je wel foundation willen gebruiken, ga dan voor een lichte formule met SPF, bijvoorbeeld de Glam Beige. Benadruk je ogen met een waterproof mascara. De Miss Baby Roll Waterproof is een diepzwarte mascara met een uniek spiraalvormig borsteltje met ultrafijne haartjes waarmee alle wimpers bereikt, ze krult en volume geeft vanaf de aanzet. Jasmijn's natuurlijke look maak je af met een subtiele zachtroze kleur op de lippen.

De beste sweatproof make-up voor deze zomer

V.l.n.r.: Volume Million Lashes Waterproof, False Lash Architect Waterproof en Miss Baby Roll Waterproof

3. Brow gel

marlien
Shop de ring van Marlien hier!


Trend Alert's beauty editor Marlien Besselink houdt haar look lekker natuurlijk en kiest voor neutrale, zomerse kleuren. Aangezien foundations en poeders niet handig zijn in de felle zon, kiest ze ervoor om haar wenkbrauwen in de spotlight te zetten. De Brow Artist Plumper van L'Oréal Paris geeft je wenkbrauwen kleur én volume. Fijn voordeeltje: de formule is waterproof en glimt niet. Perfect voor op het strand dus. Finish je ogen met een beetje koperkleurige oogschaduw en een minimaal likje waterproof mascara voor een natural finish.

brow artist plumper wenkbrauwgel

De Brow Artist Plumper is er in drie kleuren: transparant, light/medium en medium/dark.

 

 

Welke make-up draag jij naar het strand?

Beeld: Trend Alert
Deel dit artikel
Back to top