Beauty

De beauty & hair secrets van Sienna Miller

De beauty & hair secrets van Sienna Miller

We zijn weer helemaal opnieuw verliefd aan het worden op Sienna Miller en haar stijl. Niet dat we haar vergeten waren, maar de liefde was ietwat bekoeld. Sienna is jarenlang ons stijlicoon geweest, maar ze stond de afgelopen jaren wat minder in de spotlight but.... she's back!

Tijdens de Golden Globes vorige maand was het Sienna Miller die met haar look opviel en dat kwam niet alleen door haar schitterende Miu Miu jurk. Sienna's huid en haar stralen - zelfs in de winter ziet ze er sunkissed uit - en wij willen daar meer over weten. Hoe komt ze aan die glow? Hoe krijg je zoveel body in je bob? Grazia Daily sprak met de stylisten van Sienna, make-upartist Wendy Rowe en hairstylist Earl Simms, en vroeg naar de tips, tricks en secrets van de beauty looks van de actrice.

De beauty & hair secrets van Sienna Miller  De beauty & hair secrets van Sienna Miller
Beeld: Getty

Make-up

Hoe geef je haar die natural glow?

Wendy Rowe: "Sienna's lichaam is altijd iets donkerder dan haar gezicht dus ik gebruik Burberry’s Fresh Glow Luminous Fluid Base in Golden Radiance om haar gezicht te bronzen. Het geeft haar die golden honey kleur die haar zo goed staat."

 

Wat voor producten gebruik je om Sienna's gezicht meer vorm te geven?

Wendy Rowe: "Sienna houdt heel erg van sculpting. Ik gebruik Burberry’s Light Glow Blush in Earthy of een donkere foundation zoals Bobbi Brown’s Foundation Stick in Almond net onder haar wangen."

 

Heb je trucjes voor ons om thuis de red carpet make-uplooks van Sienna te kopieëren?

Wendy Rowe: "Probeer een taupe-roze in de ooghoeken en goud op de oogleden. Het geef de ogen een illusie van diepte en highlight, en het creëert een moderne nude eye. Ze ziet er ook goed uit met aangezette wenkbrauwen."

 

Is er iets wat Sienna graag wil dat je voor haar make-up doet?

Wendy Rowe: "Sienna heeft natuurlijke features, wat mijn werk heel gemakkelijk maakt. Ze vindt het fijn hoe ik haar huid doe. Ze heeft veel wimpers van zichzelf dus vanuit daar kun je heel gemakkelijk verder werken."
 

De beauty & hair secrets van Sienna Miller  De beauty & hair secrets van Sienna Miller
Beeld: Getty?

Hair

We zijn geobsedeerd met Sienna's bob! Hoe is die ontstaan?

Earl Simms: "Sienna's haircut is ontstaan uit een rol voor een film, waarvoor ze korter haar moest hebben."

 

Welke producten gebruik je om het haar body en volume te geven?

Earl Simms: "De producten die ik gebruik zijn een combinatie van het volgende: Clynol Moisture Dream Leave In Conditioner en mijn nieuwe favoriete producten van Windle & Moodie (een salon in Covent Garden, Londen red.): Shine and Smoothing Oil, Cream Sheen, Invisible Day & Night Cream, Matte Texture Spray and Light Satin Hairspray."


Welke stylingtechnieken gebruik je voor haar volle, warrige bob?

Earl Simms: "Het is superbelangrijk om het haar eerst goed te föhnen, zodat het volume krijgt en dan gebruik ik een medium krultang om Sienna's haar die warrige look te geven. Ik heb geen werkwijze daarvoor, ik draai onwillekeurige plukken om de tang voor een natuurlijk look met structuur." 
 

Hoe bereid je Sienna's haar voor op grote evenementen?

Earl Simms: "Voorafgaand aan een groot evenement begin ik altijd met het goed te föhnen van Sienna's haar. Vervolgens, afhankelijk van wat ze draagt, gebruik ik een combinatie van producten die ik in het haar vanaf de wortel tot aan de punten aanbreng en dan laat ik het rusten totdat het gestyled moet worden."


Vertel ons nog iets over het haar van Sienna...

Earl Simms: "Sienna heeft heel veel haar en het is de droom van iedere hairstylist om mee te werken."

 

 

Bron

Deel dit artikel
Back to top