Oogmake-up

De 60 seconde quick fix voor alle wenkbrauw-issues

De 60 seconde quick fix voor alle wenkbrauw-issues

Als de wenkbrauwen maar goed zitten; make-up komt beter tot z’n recht, maar ook met een no make-uplook komt je gemakkelijk weg dankzij de brows! Maar wat als ze niet zo goed meewerken? Hoe krijg je ze goed in shape als ze een beetje hun eigen leven lijken te lijden? We helpen je graag een handje. Je leest hier vijf quick fixes voor álle wenkbrauw-issues!

1. De ene wenkbrauw is dikker dan de andere

Er bestaat bijna niemand waarvan beide wenkbrauwen even dik zijn. Maar als het zodanig storend is dan kun je dit verschil verminderen met gebruik van een scherp wenkbrauwpotlood. Teken bij de dunnere van de twee fijne streepjes waarmee je de illusie van haartjes wekt.

2. Je bent over-enthousiast geweest met je pincet

Als je teveel haren weggeplukt hebt, dan kun je de ‘gaten’ makkelijk opvullen met een wenkbrauwpoeder. Met een wenkbrauwgel zorg je voor de finishing touch. Door hiermee door de haren heen te borstelen creëer je een natuurlijk effect. En nog een fijne bijkomstigheid; de haartjes blijven op hun plek zitten.

3. Je wenkbrauwen hebben geen uiteindes

Ook bij deze issue kun je de techniek gebruiken waarbij je gebruik maakt van een scherp wenkbrauwpotloodje en dunne streepjes tekent, waarmee je de illusie van haren wekt. Gebruik eventueel een wenkbrauwserum om haargroei te stimuleren.Beeld: Instagram @realbarbarapalvin / @lumagrothe
 

4. Je hebt weerbarstige wenkbrauwen

Met de volle wenkbrauwtrend is het heerlijk dat het jouw wenkbrauwen niet aan haren ontbreekt. Echter één minpunt; ze staan alle kanten op. Dit is super makkelijk te verhelpen. Borstel de brows omhoog met een wenkbrauwborstel. Knip vervolgens met een klein schaartje de haren die uitsteken af. Het enige wat je nu nog rest is fixeren met een gel, and you’e ready to go!

5. De kleur van je wenkbrauwen zijn anders dan de kleur van je lokken

In dit geval is een wenkbrauwgel met een kleur je beste vriendin. Bij voorkeur uiteraard de kleur van je lokken. Kies op regenachtige dagen voor een waterproof variant, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat het kleurverschil plots zichtbaar is. Nog een veiligere oplossing is de wenkbrauwen verven in dezelfde kleur. Scheelt je wat tijd in de ochtend. Lees meteen ook even dit artikel over perfecte wenkbrauwen binnen 2 minuten!


Heb jij ook last van wenkbrauw-issues? Of ben je één van de lucky basterds waarbij ze van nature perfect in shape zijn?

 

Deel dit artikel
Back to top