De 5 skincare regels voor de lente

De 5 skincare regels voor de lente

De overgang naar de lente betekent niet alleen een nieuwe garderobe en nieuwe make-up, maar ook een nieuwe skincare routine. Moet je al jouw producten vervangen met de klimaatverandering? Welke producten werken het best en wanneer? 

Het is belangrijk te beseffen wat het seizoen met jouw huid doet. In de lente en zomer hebben mensen bijvoorbeeld een drogere huid doordat zwemmen, air-conditioning en direct contact met de zon de huid uitdrogen. 

Dit zijn 5 regels voor jouw huidverzorging in de lente:

1. Gebruik altijd anti-zonnebrandcrème. 
Ook als het niet zonnig is. Achter de wolken schijnt de zon. Zonnebrandcrème met factor 30 of meer blockt 97% van de UVB-straling. Maar, het heeft wel een houdbaarheidsdatum; na één jaar mag je deze echt even vervangen. En het feit dat het bewolkt is, mag nooit een reden zijn om niet te smeren, want de zon blijft net zo schadelijk.

2. Gooi niet alles zomaar weg
Hierboven werd gezegd dat de zonnebrand maar een jaar goed blijft, maar dit is na het openen en gebruiken. Producten die ongeopend zijn en in een koele, donkere ruimte bewaard worden, blijven tot drie jaar goed. Nergens voor nodig dus, om alles weg meteen te gooien. 

3. Nummer één product van de lente
Gebruik een toner. Een toner gebruik je na het reinigen van je huid en voor de serum. Wat het doet is het reguleert de PH waarde van je huid, zodat jouw huid op natuurlijk wijze olieën creëert die de huid nodig heeft om gehydradeert te blijven.  

De 5 skincare regels voor de lente

4. Bestrijd allergieën als een pro
De lente is het seizoen van de allergieën, maar hier kun je zelf veel aan doen. Een serum versterkt en beschermt de huid en voorkomt gebroken haarvaten, wat kan worden veroorzaakt wanneer men niest. Als jouw allergie donkere kringen onder de ogen veroorzaakt, biedt een serum met soja peptiden of organische rode thee hydratatie en het stimuleert de bloedsomloop (wat weer voorkomt dat je wallen krijgt). 

5. Vergeet de rest van je lichaam niet
Als je dan toch goed bezig bent, vergeet dan niet de rest van je lichaam (dagelijks of om de dag) te scrubben om het droge winterhuidje te verwijderen. Zorg voor een subtiele glow door een zelfbruinende bodylotion, die ook nog vitamines en antioxidanten bevat, zodat het je huid laat stralen. Mocht je huid droger of schilverachtig zijn, gebruik dan een lotion voor de droge uit, het maakt echt een verschil!

Happy skin, happy Spring! 

Gerelateerde Artikelen

close
Ook leuk om te lezen
Recommended article title
Zo verwijder je make-up op de juiste manier
close

Zoeken op de website

close