Gezichtsverzorging

De 5 skincare regels voor de lente

De 5 skincare regels voor de lente

Lente betekent niet alleen een digitale schoonmaak, nieuwe kleding en schoenen, en nieuwe make-up, maar ook een nieuwe skincare routine. Je hebt vast al gemerkt dat je wat veranderingen hebt moeten aanbrengen in je routine sinds de fijne zon schijnt. Moet je al jouw producten vervangen? Hoe geef je jouw huid wat ze nodig heeft? En waar moet je op letten?

Het is belangrijk te beseffen wat het seizoen met jouw huid doet. In de lente en zomer hebben mensen bijvoorbeeld een drogere huid doordat zwemmen, air-conditioning en direct contact met de zon de huid uitdrogen. Maar omdat de temperaturen warmer zijn, kun je deze droogheid niet bestrijden met de rijke crèmes die je in de winter gebruikt tegen droogheid. Gebruik daarom lichte producten. Lees hieronder nog 5 regels voor jouw huidverzorging in de lente:


1. Gebruik altijd anti-zonnebrandcrème

Ook als het niet zonnig is. Achter de wolken schijnt de zon. Zonnebrandcrème met factor 30 of meer blockt 97% van de UVB-straling. Maar, het heeft wel een houdbaarheidsdatum; na één jaar mag je deze echt even vervangen. En het feit dat het bewolkt is, mag nooit een reden zijn om niet te smeren, want de zon blijft net zo schadelijk.

 

2. Gooi niet alles zomaar weg

Hierboven werd gezegd dat de zonnebrand maar een jaar goed blijft, maar dit is na het openen en gebruiken. Producten die ongeopend zijn en in een koele, donkere ruimte bewaard worden, blijven tot drie jaar goed. Nergens voor nodig dus, om alles weg meteen te gooien. 


3. Nummer één product van de lente

Gebruik een toner. Een toner gebruik je na het reinigen van je huid en voor de serum. Wat het doet is het reguleert de PH waarde van je huid, zodat jouw huid op natuurlijk wijze olieën creëert die de huid nodig heeft om gehydradeert te blijven.  

De 5 skincare regels voor de lente
 

4. Bestrijd allergieën als een pro

De lente is het seizoen van de allergieën, maar hier kun je zelf veel aan doen. Een serum versterkt en beschermt de huid en voorkomt gebroken haarvaten, wat kan worden veroorzaakt wanneer men niest. Als jouw allergie donkere kringen onder de ogen veroorzaakt, biedt een serum met soja peptiden of organische rode thee hydratatie en het stimuleert de bloedsomloop (wat weer voorkomt dat je wallen krijgt). 

 

5. Vergeet de rest van je lichaam niet

Als je dan toch goed bezig bent, vergeet dan niet de rest van je lichaam (twee keer per week) te scrubben om het droge winterhuidje te verwijderen. Zorg voor een subtiele glow door een zelfbruinende bodylotion, die ook nog vitamines en antioxidanten bevat, zodat het je huid laat stralen. Mocht je huid droger of schilverachtig zijn, gebruik dan een lotion voor de droge huid, het maakt echt een verschil!

Happy skin, Happy Spring! 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top