Beauty

Dé oplossing voor elk lipstick-probleem

Dé oplossing voor elk lipstick-probleem

Hoeveel we ook van lipstick houden, het vraagt om de nodige vaardigheden. Lipstick liefhebbers lopen regelmatig tegen een lipstick-probleem aan. Want wat doe je als je favoriete lipstick is gebroken of als er lipstick op je tanden zit? En wat kun je doen tegen uitlopers? Wij hebben oplossingen!

1. Gebroken lipstick
Oh nee! Je lipstick is gebroken. Wat nu? Houd de onderkant van het afgebroken stuk boven een kaars. Laat hem zacht worden en druk hem terug op de andere kant. Draai de lipstick terug in de huls en laat hem een uurtje hard worden in de vriezer. Probleem opgelost!

2. Rode tanden
Jij. Een knappe jongen. Een lach. Maar dan: lipstick op je tanden! Hoe gênant? Voortaan voorkom je deze situatie door na het aanbrengen van je lipstick je vinger in je mond te steken, je lippen te tuiten en daarna je vinger er weer uit te trekken. Wat ook werkt: een beetje vaseline op je tanden smeren. 

3. Uitlopen
Sommige lipsticks hebben er een handje van om snel uit te lopen. Wat kun je hieraan doen? Omlijn je lippen, voordat je de lipstick opdoet, met een lippotlood. Heb je niet zo'n vaste hand? Dan kun je ook wat concealer rond je lippen aanbrengen. Vervaag dit met je vingers en breng vervolgens je lipstick aan.

4. Gesmolten lipstick
Help! Je was heel even vergeten dat lipstick, een tas en dertig graden Celsius een niet zo goede combinatie zijn. Hoe los je dit op? Dat is heel simpel. De vriezer! 

5. Snel vervagen
Een lipstick gekocht die met een uurtje alweer is vervaagd? Zo blijft ie langer zitten: doe lipstick op, dep even met een tissue, breng wat losse poeder aan en vervolgens weer een laagje lipstick. Nu blijft ie zeker zitten!

6. Saaie kleur
Uitgekeken op je lipsticks? Dan kun je natuurlijk ook gaan mengen. Dit werkt het beste met een matte lipstick als basis. Kies bijvoorbeeld voor een felle of diepe matte kleur en breng daarover een lichtere, glanzende lipstick aan. Je kunt er ook voor kiezen om alleen het midden van je lippen te highlighten met een lichtere kleur. 

7. Van glanzend naar mat
Even geen zin in een glossy smile? Doe wat poeder blush - in een soortgelijke kleur als je lipstick - op je vinger en breng dit met kloppende bewegingen aan op je lippen. 

8. Volle lippen
Wie wil er nou geen lippen à la Scarlett Johansson? Een trucje om volle lippen te faken: breng een beetje glanzende oogschaduw of poeder (wit of lichtroze) aan als highlighter op je lippen.


Dé oplossing voor elk lipstick-probleem

 

Beeld: Instagram L'Oréal Paris Official / iStock
Deel dit artikel
Back to top