Wenkbrauwen

Beauty trend: strong brows

Beauty trend: strong brows

Het is de succesfactor van model Cara Delevingne, Beyoncé heeft ze altijd gehad en ook die van onze eigen Doutzen Kroes mogen er zeker wezen. We zijn niet voor niets allemaal onze wenkbrauwen aan het laten groeien, we willen net als hen big, strong brows! 

Big & Beautiful
We hebben nogal de neiging om het accent op de ogen of lippen te leggen als het om make-up gaat. Niets mis mee, maar vergeet niet dat wenkbrauwen ook heel veel doen voor jouw gezicht. Ze bepalen met welke uitstraling (verbaasd, lief of fierce) jij door het leven gaat en geven vorm aan jouw gezicht.  Sinds een aantal jaar hebben we het voorzien op volle, natuurlijke en onweerstaanbare wenkbrauwen. 

Beauty trend: bold brows

Cara Delevingne & Beyoncé

Famous brows
Vanaf het moment dat Cara Delevingne en haar wenkbrauwen daar ineens waren in 2010, raakte de wereld geobsedeerd en kort daarop begonnen wenkbrauwen de catwalk te domineren. Vanaf de catwalk gingen make-up artists ermee aan de slag en werd het een trend, die ook door het straatbeeld werd opgepikt. Cara Delevingne mag dan het boegbeeld zijn van deze trend, er zijn meer celebs die al jaren met een volle brow. Beyoncé heeft haar borstelige wenkbrauwen altijd natuurlijk gehouden en ook de dikte en vorm van die van Doutzen kunnen we zeer waarderen. Andere celebs die keurig van hun wenkbrauwen afblijven zijn Lilly Collings, Chloë Moretz en Keira Knightley.

Beauty trend: bold brows

Chloë Moretz & Keira Knightley

Grow Brows
De schade die jouw wenkbrauwen in de jaren 90 van het plukken hebben opgelopen, is zeker niet onomkeerbaar. Vanaf nu (als je dat nog niet had gedaan) laten we het pincet links liggen en doen we er niets meer aan. Ja, dat vergt geduld. Behalve een serum om de haargroei te stimuleren, laten we onze wenkbrauwen geheel hun eigen gang gaan. Maar we kunnen ze wel stylen en opvullen met een wenkbrauw mascara, wenkbrauwpotlood en –borstel.  Bovendien is het stylen van wenkbrauwen lang niet zo gemakkelijk, er zijn een hoop dingen om rekening mee te houden. We helpen je alvast op weg met de nodige tips en tricks!
 

Gouden regels voor het stylen van je wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn bepalend voor de algehele uitstraling van je gezicht, ze kunnen karakter geven en je gelaatstrekken versterken. Dit zijn de gouden regels voor het creëren van de perfecte wenkbrauwen.

 

Beauty trend: bold brows


Het juiste formaat
Ten eerste, de verhouding. Vermijd te lange wenkbrauwen, versterk je oogopslag en respecteer de natuurlijke kenmerken van je gezicht. De drie gouden regels voor het stylen van je wenkbrauwen:

STAP 1: Trek denkbeeldig een rechte lijn vanaf de hoek van je neusvleugel, recht naar boven, vlak langs de binnenhoek van je oog. Dat is het begin van je wenkbrauw.
STAP 2: Trek denkbeeldig ook een rechte lijn vanaf de hoek van je neusvleugel richting je oogpupil, naar boven toe. Dat is het hoogste punt van je wenkbrauw.
STAP 3: Trek denkbeeldig één rechte lijn vanaf de hoek van je neusvleugel, recht naar boven, vlak langs de buitenhoek van je oog. Daar eindigt je wenkbrauw.Beauty trend: bold brows      Beauty trend: bold brows      Beauty trend: bold brows

De juiste vorm
OVAAL GEZICHT: Teken volle, lange wenkbrauwen, maar volg wel precies de natuurlijke boog. Hierdoor beïnvloedt je niet de ronding van het lagere gedeelte van je gezicht of lijkt je gezicht niet nog langer.
ROND GEZICHT: Benadruk de boog van de wenkbrauw om de breedte van je gezicht te verminderen en de lengte te accentueren.
VIERKANT GEZICHT: Maak de wenkbrauwen zo vol mogelijk, waardoor je kaaklijn afzwakt en breng hiermee de balans in je gezichtsvorm.

 

Good luck! 

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top