Interior

Hallo ruimte: je tuin met woonkamer verbinden doe je zo

Hallo ruimte: je tuin met woonkamer verbinden doe je zo

Je hebt een huis gekocht, je interieur is klaar en nu heb je ruimte om met je tuin te stoeien. Wist je dat je van jouw tuin een verlengde van je woonkamer kunt maken? Je tuin met woonkamer verbinden: wij hebben tips voor je waardoor het een stuk groter lijkt.

Je tuin met je woonkamer verbinden: stappen 

Of je nu een klein huisje op de kop hebt getikt of een plekje hebt met meer ruimte: een grotere woonkamer willen we allemaal wel. Wist je dat je dit super goed kunt oplossen door je tuin met je woonkamer te verbinden? Natuurlijk kan je een veranda aanschaffen met lamellen overkapping, maar misschien is je budget niet toereikend. Geen idee waar we het over hebben? Leggen we je uit!

Combineer materialen met elkaar

Wil je graag een warme uitstraling en je tuin met je woonkamer verbinden? Net als in de livingroom is het nuttig om verschillende soorten materiaal en hout soorten met elkaar te combineren. Als je dat doet, krijg je al snel het gevoel dat je woonkamer bij je tuin hoort.

Plaats binnen en buiten planten

Ook als je niet gezegend bent bent groene vingers, kan je wat planten en bloemen toevoegen aan je interieur. Kies voor een soort dat vrijweinig onderhoud nodig heeft en jouw woonkamer lijkt een stuk gezelliger, zo uitkijkend op de tuin! Zet ze in leuke potten, zowel in je woonkamer als tuin. Op deze manier wordt de boel sneller één geheel.

Creëer een woonkamer gevoel in je tuin

Tegenwoordig is het ook erg trendy om je tuin zo comfortabel mogelijk te maken. Volgens de binnen-buiten trend halen we binnen steeds meer naar huis. Dit kun je op verschillende manieren bereiken. Maak bijvoorbeeld een leuk zithoekje met een lekkere hoekbank. Deze hoekbank kun je in dezelfde stijl als binnen stylen, zodat het allemaal een geheel zal vormen. Ook kunnen veel binnenaccessoires vaak ook buiten gebruikt worden. Denk aan kaarsen, lampjes en kussens. Check wel even of deze accessoires tegen de weersomstandigheden kunnen, of haal ze binnen zodra het gaat regenen. 

Gebruik glas

Een manier om een open ruimte te creëren is door het gebruik van veel glas. Als je tuin vanuit binnen goed zichtbaar is, zal het allemaal meer als een geheel aanvoelen. Om dit te bereiken kun je een glazen schuifpui laten plaatsen. Ook zijn grote ramen een goede optie om dit effect te bereiken.

Speel met kleuren

Kies voor een kleurpallet dat je graag binnen en buiten terug wilt laten komen. Op deze manier matchen je woonkamer en tuin des te meer. Let er wel op dat je niet doorslaat en het geheel te hysterisch wordt. Kies voor warme, zachte kleuren. Geen gevoel voor kleur? Schakel dan eens een interieurstylist in, maar vergeet niet: jij moet er wonen. Ga dus voor een stijltje dat jou een fijn gevoel geeft, dan volgt de rest vanzelf. Succes!

Lees ook: Hoe zorg je dat je tuin er het hele jaar door goed uitziet?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top