Lifestyle

Redenen om te kiezen voor een (dichte) terrasoverkapping aan huis

Redenen om te kiezen voor een (dichte) terrasoverkapping aan huis

Nu het kwik flink onder de nul daalt, is het binnen wel iets fijner om te vertoeven. Ben je nog niet in het bezit van terrasoverkapping aan huis? Het is een fijne plek om te bivakkeren tijdens de koude dagen én in de zomer. We vertellen je er alles over.

Een (dichte) terrasoverkapping aan huis: welke voordelen heeft dat?

Je ziet ze steeds vaker in tuinen staan: terrasoverkappingen. Of het nu hartje zomer is of middenin de winter: een extra stuk terras aan je huis zorgt voor een hoop voordelen. Welke dat allemaal zijn, dát lees je in dit artikel!

Je huis lijkt groter

Zo'n terrasoverkapping doet je woning optisch een stukje groter lijken. Helemaal als de overkapping aan je huis vastzit. Met een vuurkorf of een houtkacheltje op de veranda is het ook in de winter goed toeven. Als je de deuren open laat slaan richting je overkapping, dan is het net alsof je een extra grote woonkamer of keuken hebt. Wie heeft er een nieuw en groter huis nodig?

Het is gezellig met gasten

Een terrasoverkapping levert een extra knus plekje op met je gasten in de (overdekte) tuin. Ben je een creatief type en richt je de veranda leuk in, dan scoor je extra punten. Ook in de winter is dat geen probleem. Denk aan lampjes voor de sfeerverlichting, eventueel een barretje waar je een drankje kunt tappen, knusse kussentjes en stijlvolle plantenpotten.

Je verhoogt de waarde van je woning

De investering voor een overkapping is natuurlijk best prijzig, al vallen die bij Foravida wel mee. Vergeet echter niet dat een terrasoverkapping meer waarde aan je woning geeft. Niet alleen worden je tuin en huis er mooier door, ook bied je een eventuele volgende koper van je huis letterlijk meer woningruimte. Hierdoor kan je meer geld voor je woning vragen, mocht je deze ooit weer willen verkopen.

In de zomer geniet je van de zon

Zonnebril op, tuinstoel uitgeklapt, drankje in je hand, om van de zon te genieten hoef je echt niet ver te reizen. In de zomer heb jij namelijk gewoon een extra plek om te genieten! En dat allemaal zonder al te veel UV-schade, doordat je terras overdekt is. En het beste is: je hoeft zomers de kussens niet weg te halen als je naar binnen gaat. Een halfuurtje in de tuin zitten is op die manier ideaal. Je tuintafel en loungebank staan er het hele jaar droog.

 

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top