Lifestyle

Dit zijn de lekkerste warme chocolademelk variaties (en die wil je proeven)

Dit zijn de lekkerste warme chocolademelk variaties (en die wil je proeven)

Wanneer de temperaturen buiten onder nul dalen, heb je meer behoefte aan een warm drankje. Vooral de warme chocolademelk is altijd heel populair! Lekker onder een fleecedekentje in je (kerst)pyjama met zo’n kop zoetigheid. Heerlijk! Wil je deze winter iets origineels drinken? Ga dan voor een van deze warme chocolademelk variaties met een twist.

Warme chocolademelk variaties #1 - Met kaneel-sinaasappelroom

Eigenlijk past de warme chocolademelk met kaneel-sinaasappelroom van MyHappyKitchen goed bij Pakjesavond, maar over het algemeen is het gewoon een fijn warm drankje voor de winter. Kook allereerst ongeveer 200 ml melk in een pannetje, dat genoeg is voor één kop warme choco. Voeg daarna in een beker één eetlepel suiker, twee eetlepels cacaopoeder en een klein scheutje melk toe. Roer dit tot een papje, waarna je de kokende melk eroverheen schenkt. Roer dit vervolgens nog even goed door.

Doe nu 250 ml slagroom in een kommetje en voeg hier twee eetlepels suiker, een theelepel kaneel en eetlepel geraspte sinaasappelschil aan toe. Klop het mengsel half stijf en doe een flinke schep op je beker warme chocolademelk. Bestrooi je warme choco tot slot met wat kaneelpoeder.

Warme chocolademelk variaties #2 - Met pindakaas

Als je dol bent op de oer-Hollandse pindakaas, dan wil je deze warme chocolademelk met pindakaas van Cookameal zeker proberen. Hiervoor breng je eerst 250 ml melk aan de kook, genoeg voor één kop. Hak ondertussen 60 gram melkchocolade in stukjes en roer dit door de gekookte melk heen. Voeg hier vervolgens twee eetlepels pindakaas aan toe en zorg dat alles opgelost is. Serveer de warme chocolademelk uiteindelijk met een toef slagroom en eventueel nog wat gesmolten pindakaas en/of chocoladesaus. Yum!

Warme chocolademelk variaties #3 - Met Snickers

Misschien kan een warme chocolademelk voor jou niet zoet genoeg. Nou, dan is de warme chocolademelk met Snickers van SterkInDeKeuken perfect voor jou. Ook nu kook je allereerst 500 ml volle melk, wat genoeg is voor twee grote glazen warme chocolademelk. Breek ondertussen één reep Snickers in tweeën en gooi dit in een blender. Voeg hier een eetlepel cacao, eetlepel pindakaas en later de hete melk aan toe. Mix alles tot alle ingrediënten worden opgenomen in de melk.

Snijd daarna vier zachte karamelblokjes en een handje ongezouten pinda’s fijn. Voeg deze ingrediënten samen in een schaaltje, dat breder is dan je serveerglas. Giet in een ander kommetje – ook deze moet breder zijn dan je glazen – 50 gram chocolade schenkstroop en dip de rand van je serveerglas in de chocoladesaus. Dip het daarna in je mengsel van karamelblokjes en pinda’s. Schenk nu de warme chocolademelk in de glazen en serveer het met slagroom en chocoladesaus. Enjoy!

Warme chocolademelk variaties #4 - Vegan chocolademelk met kokosroom

Dan hebben we nog een speciale warme chocolademelk voor de vegans onder ons. Ook zij hebben behoefte aan een zoete, warme choco in de winter. Gelukkig heeft Beaufood een fijn recept voor alle vegans en meteen voor vier koppen warme chocolademelk. Zorg allereerst dat je van tevoren een blik volvette kokosmelk in de koelkast zet voor minimaal 12 uur. Laat ook 150 gram rauwe amandelen minimaal 8 uur weken in een kom water. Begin dan als eerste met het klaarmaken van de kokosroom. Schep het witte, romige gedeelte uit je blik en voeg dit toe aan een mengkom samen met een mespunt vanille. Mix deze ingrediënten tot een fluffy geheel. Zet de room daarna even in de koelkast.

Giet nu het water van de amandelen af en gooi de amandelen in een blender. Schenk hier een liter water bij en drie zachte dadels zonder pit. Mix alles in een minuut tot een romig mengsel. Schenk daarna de amandelmelk twee keer door een fijne zeef en je bent ready to go.

Verwarm de zelfgemaakte amandelmelk in een pannetje samen met drie tot vier eetlepels rauwe cacao en een snufje kaneel. Roer dit door elkaar met een garde. Voeg hier vervolgens nog een druppel ahornsiroop aan toe voor een extra zoete smaak. Dol op zoet? Voeg er dan gerust een druppeltje meer aan toe. Roer het geheel regelmatig door en haal de pan van het vuur, zodra het begint te koken. Serveer je warme chocolademelk uiteindelijk met een lekkere toef kokosroom.

Warme chocolademelk variaties #5 - Met Licor 43

Tot slot een heerlijke warme én boozy chocolademelk. In de zomer drink je misschien weleens een cocktail, waar Licor 43 in zit. Nou, als het aan Jenny Alvares ligt, kun je hier ook een winterse warme chocolademelk van maken voor twee personen! Breek allereerst 150 gram pure chocolade (70%) in kleine stukjes. Meng dan een scheutje volle melk met anderhalve eetlepel maizena en zet dit even apart. Verwarm nu een scheutje melk in een pannetje, op laag vuur, samen met de chocolade, drie eetlepels suiker, anderhalve eetlepel cacaopoeder en een snufje zout. Roer alles goed door elkaar tot de chocolade gesmolten is. Voeg daarna de rest van de melk toe (in totaal 500 ml) en roer het mengsel weer goed door. Voeg vervolgens het mengsel met maizena en melk toe en roer dit erdoorheen. Zorg dat het geheel wat dikker wordt en zet dan het vuur uit.

Verdeel nu 60 ml Licor 43 over je twee mokken en giet hier de warme chocolademelk overheen. Verdeel marshmallows over de mokken en maak het af met wat cacaopoeder. Enjoy!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top