Fashion

Pijnlijke schoenen inlopen? Zo voorkom je bloedende voeten

Pijnlijke schoenen inlopen? Zo voorkom je bloedende voeten

Je kent het wel, je hebt net een nieuw paar schoenen gekocht waar jij helemaal verliefd op bent. Je vindt ze prachtig, maar zodra je ze aantrekt gaat het mis. Sommige schoenen zijn een hel om in te lopen. Je krijgt er blaren van en je draagt de schoenen daarom ook bijna niet meer. Ontzettend zonde! Dit is hoe jij je schoenen inloopt zonder bloedende voeten!

Loop ze thuis in

Als je net nieuwe schoenen hebt gekocht, wil je ze waarschijnlijk direct dragen en ze aan iedereen laten zien. Maar schoenen inlopen kost helaas tijd. Geduld is hierbij daarom een schone zaak. Draag je nieuwe schoenen eerst thuis, zodat je ze uit kan doen zodra ze pijn gaan doen. Draag de schoenen in dit stadium met dikke sokken eronder. Dit zorgt ervoor dat de schoenen iets meer zullen oprekken, en het geeft je voeten een beetje extra bescherming.

Daarna kan je de hoeveelheid tijd dat je jouw schoenen draagt gaan opbouwen. Draag ze bijvoorbeeld eerst naar plekken waar je niet veel hoeft te staan of lopen. Bijvoorbeeld een etentje of naar de bioscoop. Op deze manier loop je ze langzaam maar zeker in, zonder dat je iedere keer aan de haal moet met blarenpleisters. Voordat je het weet kun je de hele dag en avond op die mooie hakken lopen!

Bescherm je voeten

Sommige schoenen hebben een eeuwigheid nodig om goed ingelopen te worden. Als dit bij jouw schoenen het geval is, is het verstandig om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Bescherm je voeten door ze af te plakken met blarenpleisters op plekken waar je snel blaren krijgt, denk aan je hak of je grote teen. Je kunt in plaats van pleisters, ook vaseline aanbrengen op deze plekken. Een andere tip is om het materiaal van je schoenen een beetje uit te rekken. Dit kun je doen door het materiaal te masseren met je handen totdat dit minder stijf wordt. Dit helpt bijvoorbeeld enorm bij de o zo pijnlijke Dr. Martens.

Koop de juiste schoenen voor jouw voeten

Dit klinkt natuurlijk erg logisch, maar schoenen die goed passen, zullen jouw voeten een stuk minder blaren opleveren. Koop daarom nooit schoenen die te klein zijn, ook al is dit soms zo verleidelijk. Te kleine schoenen zullen nooit uitrekken tot een punt waarop jij ze comfortabel kunt dragen. Doen ze bij het passen in de winkel al pijn? Koop ze dan niet! Het is zonde van je geld en van je voeten. 

Kies daarnaast voor schoenen die zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Deze schoenen kun je namelijk een stuk makkelijker uitlopen dan schoenen van synthetische materialen. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top