Travel

Dit zijn de leukste steden om te bezoeken in Nederland

Dit zijn de leukste steden om te bezoeken in Nederland

Een stedentrip is tegenwoordig niet meer te doen voor iedereen. Parijs, Rome, Berlijn: het zijn mooie steden, maar het kost wel even iets meer. Gelukkig hoef je niet per se weg uit Nederland voor een leuke stedentrip! Deze steden in Nederland zijn net zo Instagrammable als al die andere Europese stedentrips.

Leeuwarden, Friesland

Helemaal in het Noorden van Nederland vind je studentenstad Leeuwarden. Een leuke stad in Nederland met een schattig, historisch centrum en erg bijzondere toren. In Leeuwarden vind je namelijk ‘de Pisa van het Noorden’, oftewel de Oldehove. Deze kerktoren is waarschijnlijk de scheefste kerktoren van Nederland en kun je beklimmen. Helaas kan dit wel pas vanaf april, maar zet het zeker op je bucketlist! Beloon je zelf daarna met een hapje en drankje bij De Waag, een historisch gebouw midden in het centrum.

Haarlem, Noord-Holland

Amsterdam is de populairste stad van Nederland en een leuke stad, maar vergeet niet de échte hoofdstad. Haarlem is namelijk ook één van de leukste steden van Nederland. Zoek je een stad met grachten en historische huizen, maar wel iets minder druk? Dan is Haarlem de place to be. En wil je vervolgens meer ontsnappen uit het centrum, ga dan naar het wijkje Vijfhoek. Vooral in de donkere maanden zijn de straatjes daar soms echt sprookjesachtig.

Amersfoort, Utrecht

Wanneer je dol bent op sprookjesachtige steden, dan moet je eens naar Amersfoort. Hier verdwaal je in de schattige straatjes. Tussendoor vind je ook gewoon hippe winkels en horeca voor de nodige shoppings en een hapje en drankje. Voor de avontuurlijke mensen staat in Amersfoort vervolgens ook de Onze Lieve Vrouwetoren om te bekijken en beklimmen.

Heusden, Noord-Brabant

Als je aan Noord-Brabant denkt, denk je waarschijnlijk als eerst aan Breda en Tilburg. Leuke steden in Nederland, maar ook heel populair en daardoor waarschijnlijk drukker. Als je zoekt naar een meer onontdekte plek, ga dan naar Heusden! Deze stad past zeker thuis in het lijstje met leukste steden in Nederland. Hier vind je soms hele mooie straatjes, zoals de Engstraat. Ooit werd deze straat verwoest door de Tweede Wereldoorlog, maar inmiddels ziet het er weer heel Instagrammable uit.

Nijmegen, Gelderland

Dan komen we aan in Nijmegen. Misschien ken je het liedje Kronenburgerpark wel van Frank Boeijen. Nou, dit park ligt dus in Nijmegen, één van de leukste steden in Nederland. Al ga je hier niet alleen heen voor het beroemde Kronenburgerpark. Ook Nijmegen heeft weer een historisch centrum met onder andere de Stevenstoren, die je van april tot en met november kunt beklimmen. In de andere maanden wandel je door het Valkhofpark, vanuit waar je een prachtig uitzicht hebt op de Waalbrug. In dit park vind je ook interessante ruïnes van de Sint-Nicolaaskapel.

Deventer, Overijssel

Een stukje naar boven in Nederland vind je Deventer. Het is niet de hoofdstad van Overijssel, maar wel één van de leukste steden in Nederland. Alleen al de straat met gekleurde paraplu’s wil je zien én gebruiken als achtergrond voor je nieuwe Insta plaatjes. Verder vind je hier veel leuke antiek- en brocantewinkeltjes. Daarvoor moet je even naar het Bergkwartier. Wie weet scoor je nog een vintage parel!

Dordrecht, Zuid-Holland

Dan reizen we tot slot naar de liefste stad van Zuid-Holland. Iedereen kent Rotterdam, Den Haag en Leiden wel, maar het kleinere Dordrecht hoort ook zeker in dit lijstje met leukste steden in Nederland. Zo heb je hier het historische Hof van Nederland, waar je (soms wel en soms niet) ook een leuke schommel vindt. En als je snel bent met beslissen, kun je van 9 december tot en met 8 januari 2022 genieten van prachtige lichtkunstwerken tijdens de Dordtse December Dagen. Een sprookjesachtige wandeling die je wilt maken met je lover!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top