Interior

5 x inspiratie: deze Perzische tapijten geven je kamer een kleurrijk tintje

5 x inspiratie: deze Perzische tapijten geven je kamer een kleurrijk tintje

Als je binnen no time meer sfeer wilt in je interieur, helpt een vloerkleed enorm. Vooral een groot vloerkleed doet veel voor je interieur. Wil je voor een uniek interieur gaan? Ga dan niet voor een standaard vloerkleed, maar kies een kleurrijk Perzisch tapijt. Perzische tapijten zijn een echt statement in je woning.

Perzisch tapijten #1 - Met neutrale meubels

Aangezien Perzische tapijten nogal opvallend zijn, kun je ze vaak het beste combineren met neutrale meubels. Zo’n Oosters vloerkleed past dan ook goed in een modern interieur. Het unieke aan Perzische tapijten zijn natuurlijk de opvallende kleuren. Al kun je ook voor een neutraal Perzisch tapijt gaan. Zo gaat het meer op in de neutrale meubels.

 

Perzisch tapijten #2 - In een klassiek interieur

Perzische tapijten passen soms ook mooi in een klassiek interieur. Pas wel op dat het niet te chaotisch oogt, tenzij je daarvan houdt natuurlijk! Ga in dat geval lekker los. Een vloerkleed geeft altijd meteen een heleboel sfeer aan de ruimte.

perzische tapijt kopen woonexpress
Perzisch tapijt | Vloerkleed 200x300 Riks bij Woonexpress

Perzisch tapijten #3 - Trendy cottage core interieur

Op dit moment is de cottage core stijl helemaal hip binnen de interieurwereld. Dit is eigenlijk gewoon een interieur in landelijke stijl met verwijzingen naar het plattelandsleven. Onder andere houten meubels en warme kleuren horen helemaal bij de cottage core interieurstijl. Voeg daar vervolgens een mooi Perzisch tapijt aan toe voor extra warmte!

Perzisch tapijten #4 - Als loper (in de hal)

Aangezien Perzische tapijten vaak groot zijn en ook opvallend, werken ze goed als loper. Je kunt een Perzisch tapijt in de hal leggen, maar bijvoorbeeld ook midden in de kamer. Misschien hebben jullie een open keuken. Leg je Perzische tapijt dan tussen de keuken en woonkamer in als loper naar de keuken. Zo verbind je mooi de twee ruimtes met elkaar!

Perzisch tapijten #5 - In de slaapkamer

Tot slot kun je met Perzische tapijten ook een statement maken in de slaapkamer. Slaapkamers zijn vaak ingericht met koele kleuren, omdat een koele slaapkamer nou eenmaal voor meer rust zorgt. Zo’n Perzisch tapijt in warme kleuren zorgt dat het toch nog iets warmer wordt in de slaapkamer.

 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top