Lifestyle

Uiteten in Haarlem: bij deze restaurantjes strijk je neer voor het beste diner

Uiteten in Haarlem: bij deze restaurantjes strijk je neer voor het beste diner

Tripje gepland en ben je nog op zoek naar een fijn restaurant om te gaan uiteten in Haarlem? Dan zit je hier wel goed. Alhoewel ik nog geen jaar in Haarlem woon, heb ik inmiddels een lekker lijstje verzameld met de beste spots voor dinertjes in Haarlem. Van vegetarisch tot een goed stuk vlees: hier moet je zijn voor een diner in Haarlem.

uiteten in Haarlem

7 x uiteten in Haarlem: hier moet je zijn

Het is één van mijn grootste hobby's: uiteten gaan. Wie kan je dus beter tips geven om te gaan uiten in Haarlem? Juist. Haarlem is écht de moeite waard om eens een dagje (of avondje) door te brengen. Je gaat spijt krijgen dat je er niet eerder bent geweest! Niet alleen onze hoofdstad heeft fijne plekjes te bieden. Daarom deel ik graag mijn 7 tips met je om uiten in Haarlem tot een feest te maken.

1. Nolita

Wat zijn nou de leukste restaurants van Haarlem om te gaan uiteten? Er is zoveel keus dat het enorm lastig kiezen is. In Haarlem zijn er immers bijna 500 horecagelegenheden. Bizar! Ben je dol op pizza en pasta, dan moet Nolita echt op je uiteten in Haarlem-lijstje. Je kunt hier uitgebreid tafelen, snel een pizzaatje eten of je bestelt gewoon lekker meerdere voorgerechten. Het leuke is dat Nolita tot laat open is. 

Adres: Lange Veerstraat 17 

2. De DAKKAS

Zin in een hapje eten met een mooi uitzicht op de stad? Dat kan bij de DAKKAS. Deze toffe rooftopbar is gelegen op een parkeergarage. De eerste keer dat ik er kwam, vroeg ik mij af of ik wel op de juiste plek was. Een louge lift bracht mij uiteindelijk waar ik zijn moest. Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over Haarlem. Ook het eten is er echt top. Het meeste van de kaart is biologisch en ook zijn er veel vega-opties te krijgen. Aanrader!

Adres: De Witstraat 1A

9 x de leukste hotspots in Rotterdam

3. Jopenkerk

Ga je uiteten in Haarlem en heb je zin om op een unieke locatie neer te strijken? Misschien is de Jopenkerk dan wel wat voor jou. Naast hun eigen biertjes hebben ze ook seizoensgebonden bieren op de kaart. Extra tip: de high beer is een aanrader als je van alles wat wil proeven en ook een eeuwige twijfelkont bent. Drie proefglazen met Jopenbier en daarbij zes bijpassende gerechtjes: ideaal toch? De smaakcombinatie tussen de bieren en de gerechten krijg je toegelicht aan tafel.

Adres: Gedempte Voldersgracht 2

4. Restaurant Morris

Haarlem is rijk aan een heleboel toffe restaurants en vandaag neem ik je dus graag mee langs mijn favorieten. Ben je dol op goede cocktails én lekker eten? Morris is dan de hotspot in Haarlem voor op je to go-lijstje. Het is een eetcafé waarbij je zowel hamburgers, vis als octopus met passievrucht (ja, echt!) kunt eten. Maar vergeet niet: Morris heeft een hele goede cocktailkaart. Perfect dus om in het weekend eens lekker voor te gaan zitten.

Adres: Spaarne 36

5. Fishbar Monk

Dit restaurant is de enige plek uit mijn lijstje waar ik zelf nog niet geweest ben, maar meerdere bronnen in mijn omgeving bevestigen dat het hier goed toeven is. Daar moet je dan maar op vertrouwen. Vooral de carpaccio van zeeduivel én de oesterproeverij schijnt de hemel op aarde te zijn. Om over het brood met geklopte brood nog maar te zwijgen. Noteer dus maar voor de volgende keer dat je gaat uiteten in Haarlem: Fishbar Monk in het centrum van de stad.

Adres: Turfmarkt 20

6. Frenchie

Nee, bij Frenchie eet je niet enkel Franse gerechten. Je kunt er inderdaad terecht voor croissants, maar er zijn nog meer hapjes en gerechten waarvoor je bij Frenchie moet neerstrijken. Dit is een huiskamerrestaurant waar alle smaken die je je maar kunt bedenken samenkomen. Perfect voor als je eens out of the box wil denken. Drankje erbij en gáán!

 

Adres: Gedempte Oude Gracht 

7. Spaarne 66

Last but zeker not least in mijn Haarlem favorieten-lijstje: Spaarne 66. Kom je voor het eerst in Haarlem om een hapje te eten, dan moet je even genieten van het mooiste stukje Haarlem: het Spaarne. Zeker in de zomer is het fantastisch om met een goed glas wijn uit te kijken op de voorbijvarende bootjes, maar ook in de winter kan je terecht voor een lekker hapje. Mijn grootste tip: bestel de nacho-schotel en de salade met burrato ernaast. Geen dank ;-)

Adres: Spaarne 66

9 x de leukste hotspots in Haarlem

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top