Travel

6 x schattige steden in Duitsland voor een originele stedentrip

6 x schattige steden in Duitsland voor een originele stedentrip

Voor een originele stedentrip hoef je niet ver te reizen. In ons buurland Duitsland heb je namelijk een heleboel schattige steden, waar je makkelijk met de trein of auto komt. Zoek je inspiratie voor een korte vakantie of weekendje weg? Als je van sprookjesachtige, romantische steden houdt, dan zit je hier wel goed!

Stedentrip Duitsland tips #1 - Trier

We beginnen meteen met de oudste stad van Duitsland. De stad Trier staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst. Het is één van de mooiste steden van Duitsland. Hier vind je allemaal mooie, Middeleeuwse gebouwen, waardoor je even teruggaat in de tijd. Het bevindt zich trouwens in de Moezel: dé wijnstreek van Duitsland. Dus vergeet zeker niet een wijntje te drinken rond de Hauptmarkt. En neem meteen een kijkje bij de oudste kerk van Duitsland, de Dom van Trier.

Stedentrip Duitsland tips #2 - Schwerin

Deze historische stad in Duitsland is vrij bijzonder. Het stadje Schwerin wordt namelijk volledig omringd door een meer. Wel is Schwerin vooral een stad voor een dagtripje. Dan heb je meer dan genoeg tijd, aangezien de stad toch maar klein is. Het kasteel van Schwerin moet je wel zien. Daarna kun je wel nog een rondje wandelen door het oude, historische centrum, waar je nog wat schade ziet uit de Tweede Wereldoorlog.

Stedentrip Duitsland tips #3 - Heidelberg

Dan hebben we de stad Heidelberg, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Europa. Wil je voor een once in a lifetime ervaring gaan? Ga dan de bergen in! Het is even een flinke klim, maar een wandeling over de Filosofenweg is zeker de moeite waard. Vanaf hier heb je namelijk een indrukwekkend uitzicht over de stad en naastgelegen rivier met iconische brug. Dat wil je zien!

Stedentrip Duitsland tips #4 - Freiburg

Freiburg is een echte studentenstad. Al kennen mogelijk veel mensen deze stad niet, dus het is wel een originele stedentrip in Duitsland. Daarnaast heeft Freiburg een hele fijne ligging naast de Black Forest. Dit is een groot natuurgebied in het zuidwesten van Duitsland. Vanaf Freiburg kom je makkelijk in dit gebied, waar je misschien wel de mooiste landschappen van Duitsland vindt. Een aanrader voor fanatieke wandelaars!

Stedentrip Duitsland tips #5 - Rothenburg ob der Tauber

Nu komen we bij de écht schattige steden in Duitsland. Het sprookjesachtige Rothenburg ob der Tauber kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met schattige steden in Duitsland. Veel sprookjes zijn gebaseerd op deze stad en dat zie je zeker terug. Je waant je hier echt Belle (van het Beest) of een personage uit Pinokkio. Al kun je de plek ook herkennen uit de laatste twee films van de Harry Potter-reeks.

Stedentrip Duitsland tips #6 - Bacharach

Tot slot mogelijk een underrated stad in het lijstje met schattige steden. Ken je Bacharach al? Het heeft veel weg van de vorige stad, al is dit misschien iets minder toeristisch. En toch net zo mooi als Rothenburg! Ook schijn je hier betaalbare hotels te hebben. Dat is altijd mooi meegenomen in deze tijd van hoge prijzen voor boodschappen en energierekeningen. De meest interessante plekken in Bacharach zijn waarschijnlijk de vestingmuur en natuurlijk de historische binnenstad. Ook heb je een mooi uitzicht vanaf de burcht Stahleck. Off we go!

@travels.lau Het hotel kostte maar €58 🙌🏼 #germany #duitsland #bacharach #schattig #village #dorp #lastminute #duitsland🇩🇪 #buurland #voorjou #fyp ♬ Prologue (From "Beauty and the Beast") - Moisés Nieto
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top