Face & Sculpting

Neuslippenplooi opvullen? Dit is wat je moet weten

Neuslippenplooi opvullen? Dit is wat je moet weten

Lip fillers zijn de laatste jaren helemaal hot, mede door Kylie Jenner. Maar wist je dat je ook fillers voor je neuslippenplooi kunt krijgen? Deze fillers vervagen je smile lines. Is dit iets wat je graag wilt doen? Dan is het verstandig om de volgende dingen te weten.

Neuslippenplooi: wat is dat?

De neuslippenplooi is de lijn die vanaf je neusvleugels naar je mondhoeken loopt. Door de diepe lijnen kun je er misschien wat vermoeid, chagrijnig of verdrietig uitzien. Ouder worden is een reden waarom deze lijnen zichtbaarder worden. En bij sommige mensen is het nou eenmaal genetisch aangelegd. Met fillers kun je de neuslippenplooi verzachten. De filler heeft diverse merken. Sommige fillers zijn steviger dan de andere. De prijs van de filler verschilt per kliniek. De gemiddelde prijs begint vanaf €250.

Hoe werkt het?

In Nederland zijn er talloze klinieken waar je je neuslippenplooi kunt opvullen. In de meeste gevallen plan je eerst een consult. Hierin bespreek je je wensen met de arts. Hij/zij legt uit wat hij/zij voor je kan betekenen. Je kunt de behandeling ook direct na het consult doen. De arts brengt eerst verdoving op de zone aan. Hierdoor voel je geen pijn tijdens de behandeling. Daarna zet hij/zij een aantal prikjes in de neuslippenplooi. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Het resultaat is direct na de behandeling zichtbaar.

Wat gebeurt er daarna?

Je kunt wat roodheid, zwelling of een kleine blauwe verkleuring zien. Maar dit verdwijnt meestal snel. Het is verstandig om de behandelde zone goed te beschermen met een SPF (Sun Protection Factor). Na ongeveer 2 weken zie je het ultieme resultaat. De filler blijft zo’n 8 tot 18 maanden zitten. Dit verschilt per persoon.

Kun je risico’s oplopen?

Er zijn niet heel veel risico’s bij het opvullen van je neuslippenplooi. Veel klinieken gebruiken fillers van natuurlijke stoffen, zoals hyalonzuur. Je lichaam breekt deze zuur na een bepaalde periode af. Als je gevoelig bent voor bepaalde stoffen, dan is het altijd verstandig om je allergie tijdens het consult met de arts te bespreken. Hij/zij vertelt aan jou of je wel of geen complicaties zou kunnen verwachten. Het blijft natuurlijk wel een medische ingreep, dus het is goed om je van tevoren door een professional te laten informeren over het proces.

Bron: Van Rosmalen Kliniek
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top