Interior

Dit is dé kerstdecoratie trend van 2022

Dit is dé kerstdecoratie trend van 2022

Halloween hebben we nog maar net achter de rug, maar stiekem kijken we al maandenlang uit naar onze favoriete feestdag van het jaar: Kerstmis. Heerlijk eten, tijd spenderen met vrienden en familie, maar vooral ook het versieren van je woonplek met allerlei cozy decoraties. Lichtjes, kerstboom, leuke kerstballen en andere tierlantijntjes. Deze Kerst helemaap up-to-date zijn wat betreft je kerstdecoratie? Haal dan deze trends van 2022 dan sowieso in huis.

Happy decorating! 

Kerstdecoratie trend 2022

De dagen rondom Kerst zijn de mooiste dagen van het jaar en we kunnen eigenlijk niet wachten om deze heerlijke feestdag weer te vieren. Daar hoort natuurlijk een mooi versierd huis bij. Misschien gebruik je al jaren dezelfde decoraties of sla je elk jaar weer nieuwe kleuren en thema's in. Voor dat laatste hebben we een aantal trends van dit jaar op een rijtje gezet. 

Papier hier

Papier en je eigen kerstfrutsels in elkaar flansen gaan dit jaar samen hand in hand. Je kunt op TikTok, Instagram en Pinterest zoveel DIY's vinden voor het maken van je eigen kerstdecoraties en het kost ook nog eens geen drol. Ben je niet zo'n knutselaar? Dan kun je de 'zelfgemaakte' papieren kerstdeco's ook gewoon online of in winkels shoppen. 

Papieren kerstdecoratie
Papieren kerstdecoratie bij Hm.com
Glitterende slinger
Glitterende slinger bij Hm.com
Set van 6 kerstdecoraties
Set van 6 kerstdecoraties bij Hm.com
Papieren kerstdecoratie
Papieren kerstdecoratie bij Hm.com

Teddy

Teddystoffen zien we de laatste tijd al veel vaker terug in meubels, decoraties, jassen, en ga zo maar door. Ook tijdens Kerst mag teddy niet achterblijven en gaan we dan ook veel zien in kerstbomen. Niet zo fan van teddy? Dan kun je ook voor andere zachte stoffen kiezen. Denk aan velvet, vilt, of gewoon een simpel lapje stof. Ook deze kun je weer fijn DIY'en, wat je decoratie nog leuker en persoonlijker maakt. 

Pastel

Qua kleuren zien we de klassieke, traditionele kleuren rood en groen wat minder terug dit jaar. Althans, de felle tinten dan. Dit jaar draait Kerst namelijk volledig om pastel. Dit kenmerkt zich vooral in nude-kleuren (yay) en lichte tinten zoals groen, roze en een beetje blauw. Zo creëer je een unieke warmte in huis, waardoor je je deco het liefst nog tot april het volgende jaar laat staan.

Papieren kerstdecoratie
Papieren kerstdecoratie bij Hm.com

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top