Lichaamsverzorging

Deze skin care regels wil jij vanaf nu ook toepassen

Deze skin care regels wil jij vanaf nu ook toepassen

Een stralende, oneffenheden-vrije huid is iets waar eigenlijk iedereen van droomt. Helaas zijn voor velen dromen nog steeds bedrog en gaat die vlieger niet op - ook al zit je vast aan een strakke skin care routine. En of je nu zo'n routine van 35 stappen hebt of dat je ook oké bent met een plens water in je gezicht en een crèmepje: er zijn vijf skin care 'regels' die iedereen zou moeten toepassen on the path to dat prachtige perzikhuidje. 

Zitten deze regels er bij jou al standaard in of vindt je dat je routine wel wat verandering kan gebruiken? 

1. Gebruik SPF ook in de winter

Voor degenen die SPF ook liever in de zomer niet dragen komt dit waarschijnlijk als een grote shock. Maar het is echt waar, SPF gebruik je niet alleen in de zomer, maar in elk seizoen. Dit is een stap die men vaak vergeet of expres overslaat, want 'wat maakt het verschil?'. Uiteindelijk heeft het dagelijks smeren van SPF op je gezicht een heleboel voordelen - maar dat is dus níet alleen in de zomer. Op zoek gaan naar een goede zonnebrandcrème, dus!

2. Vergeet je hals niet

Bij skin care denken we vaak aan het zorgen voor je gezicht, maar je skin zit ook op andere plekken van je lichaam. Iedere dag een moisturizer of crème op je gezicht is goed, maar het zou nog beter zijn als je je hals en borst ook direct meeneemt. Deze parts of your body hebben namelijk ook hydratatie en verzorging nodig. Je kunt hiervoor gewoon dezelfde crème gebruiken als die je op je gezicht smeert. Thank us later. 

3. Omhoog smeren

Een minder bekende regel (maar een net zo belangrijke) is het opwaarts smeren van je producten op je gezicht en, terugdenkend aan punt 2, ook je hals en borst. Opwaarts smeren is beter voor de doorbloeding in je lichaam en maakt de wegen voor het afvoeren van afvalstoffen als het ware open. Alle narigheid wat vanbinnen in je huid zit, kan dan makkelijker weg. Dit resulteert uiteindelijk in een mooiere huid én meer schoonheid van binnen. Daarnaast helpt het ook nog eens om 's ochtends de moeheid uit je gezicht te halen. Een kleine face massage op zijn tijd kan geen kwaad...

4. Make-up haal je er altijd af

Oké, we geven toe dat we onszelf hier ook wel schuldig aan maken... Make-up eraf halen is soms dan ook zó vermoeiend. Toch is het een van de basisregels die je waarschijnlijk wel tig keer hebt gehoord. Het schoonmaken van je gezicht voor je in bed stapt is megabelangrijk en is dan ook zeker een necessity. Denk bijvoorbeeld aan je huid de volgende dag, overal zwarte vegen - en ook je kussensloop is er waarschijnlijk flink door geteisterd. Zo'n vieze kussensloop resulteert uiteindelijk ook weer in een minder schone huid en dat is nu net wat je niet wil. Ook voor dit punt mag je ons later bedanken!

5. Verander je routine eens in de zoveel tijd 

In plaats van dat je elke dag een warme plens water in je gezicht gooit, probeer je dit eens in de zoveel tijd te veranderen naar een koude plens water - als dat je routine is in ieder geval. Alle gekheid op een stokje: het is wél belangrijk om eens in de zoveel tijd je skin care routine en producten te veranderen. Een goede reminder is een nieuw seizoen. In de winter heeft je huid meer hydratatie nodig dan in de zomer of juist andersom. Het is maar net hoe je huid in elkaar zit. Kies eens een ander product en zie wat het met je huid doet. Merk je een negatief verschil? Dan switch je weer lekker terug naar je oude routine. Proberen kan geen kwaad. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top