Fashion

Onderzoek: deze outfits zie je het vaakst tijdens Halloween 2022

Onderzoek: deze outfits zie je het vaakst tijdens Halloween 2022

Op 31 oktober is het Halloween, hét feest waar we met z’n allen mogen griezelen en feesten tegelijk. Ieder jaar verrassen we elkaar weer met bijzondere en griezelige outfits. In Nederland vieren steeds meer mensen Halloween en dat betekent ook dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een goede outfit. Ben je benieuwd welke outfits je het meest ziet deze Halloween of ben je simpelweg je op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder, want we vertellen het je in dit artikel.

Halloween naar Nederland

Oorspronkelijk vieren mensen Halloween in de Verenigde Staten, Canada, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Tegenwoordig besteden ook in Nederland steeds meer aandacht aan dit griezelfeest. Hoewel trick or treat nog niet écht gedaan wordt, feesten veel mensen er wel op los tijdens Halloween. Ondanks dat Halloween een griezelfeest is, hoeft je outfit niet per se griezelig te zijn. Want zoals Cady uit Mean Girls ooit zei: “In the real world, Halloween is when kids dress up in costumes and beg for candy. In Girl World, Halloween is the one day a year when a girl can dress up like a total slut and no other girls can say anything else about it.”

Meest gedragen outfits

Ieder jaar zijn er aan aantal traditionele outfits die gedragen worden tijdens Halloween. Denk aan piraten, Spider-Man, een heks, vampier of skelet. Traditionele outfits die we nog meer zien, zijn personages uit Harry Potter, filmpersonage Harley Quinn, Catwoman of de duivel.Uit een onderzoek van Seeders blijkt dat Netflix veel invloed heeft op de outfitkeuzes voor Halloween. Vorig jaar was het kostuum uit de serie Squid Game razendpopulair. Dit jaar zien we Halloween kostuums terug uit de Netflix Original series Peaky Blinders, Casa de Papel en Stranger Things.

Bron: Netflix

Ophef over Jeffrey Dahmer kostuum

Uit het onderzoek van Seeders blijkt dat mensen enorm geïnteresseerd zijn om als de seriemoordenaar Jeffrey Dahmer verkleed te gaan. De gelijknamige serie op Netflix is dit jaar een enorme hit en door de lugubere acties van Dahmer past zijn outfit goed bij Halloween. Toch zorgt deze outfitkeuze voor ophef op social media. Sommigen vinden niet dat zo’n moordenaar een podium moet krijgen en dat het respectloos is voor de nabestaanden. eBay besloot hierom te stoppen met de verkoop van Halloween kostuums die geïnspireerd zijn op Jeffrey Dahmer. Dat snappen we wel; dit personage is misschien wel té griezelig voor Halloween.

Bron: Netflix

Goedkope, maar goede outfit 

In Nederland zien we toch dat mensen liever niet té veel geld uitgeven aan hun Halloween outfit. In het onderzoek is het zien dat Nederlanders veel zoeken op 'goedkoop Halloween kostuum'. Dit komt waarschijnlijk doordat mensen hun Halloween outfit willen opfleuren met make-up en schmink. Want zeg nou zelf, een geschminkt bloederig gezicht is toch écht iets wat bij Halloween past?!

Bron: Seeders
Deel dit artikel
Back to top