Haarverzorging

De voordelen van silicium voor je huid, haar en nagels

De voordelen van silicium voor je huid, haar en nagels

Een doffe, oneffen huid, droog en dun haar en broze nagels. Daar wordt niemand blij van. Liters conditioner, serums en oliën smeren werkt niet altijd, want soms moet het vanuit binnen komen. Hier zijn bepaalde mineralen voor nodig en een mineraal dat heel goed bij deze dingen helpt, is silicium. Wil je een perzikhuidje en een volle bos haar? Dan is silicium misschien wel wat voor jou.

Wat is silicium?

Ons lichaam maakt zelf geen mineralen aan, dus daarom moeten we het uit voeding halen of extra slikken. Silicium, ook wel kiezelzuur genoemd, is een mineraal dat werkt als een antioxidant. Silicium is het meest voorkomende element op aarde. Zo ook in ons lichaam, namelijk in je botten, kraakbeen en bloedvaten.

De voordelen voor je huid

Collageen zorgt voor de elasticiteit in je huid. Silicium beschermt het collageen in je huid, waardoor je dus minder snel rimpels krijgt en je huid elastischer blijft. Silicium helpt niet alleen met het voorkomen van rimpels, maar helpt ook tegen cellulitis. Cellulitis ontstaat door een ophoping van vet, vocht en afvalstoffen. Hierdoor ontstaat er spanning op je bindweefsel en krijg je welbekende putjes in je huid. Silicium versterkt dit bindweefsel en hierdoor vermindert ook de cellulitis.

De voordelen voor je haar

Ook voor je haar heeft silicium veel voordelen. Het beschermt namelijk de eiwitten keratine en collageen in je haar, die zorgen voor de stevigheid en flexibiliteit van je haar. Als je een tekort hebt aan deze eiwitten, word je haar droog en valt het uit. Door silicium te slikken, wordt je haar een stuk steviger, groeit het sneller en valt het minder snel uit.

De voordelen voor je nagels

Zoals we al zeiden, zorgt silicium voor de aanmaak van keratine. Onze nagels bestaan voor een groot deel uit keratine. Door silicium te slikken, zorg je dus ook voor stevige nagels die niet snel afbreken. Haal die nagellakjes dus maar weer tevoorschijn.

Voeding met silicium

Wanneer je gevarieerd eet, is het in principe niet nodig om extra silicium te slikken. Doe je dit niet of twijfel je hierover, dan bestaan er druppels en supplementen met silicium. Slik dit op een lege maag in de ochtend voor de beste werking.

silicium vitakruid silsolution

Shop silicium in vloeibare vorm bij Apotheek & Huid

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top