Fashion

Back to school! De Mary Janes-schoentjes komen weer terug in de mode

Back to school! De Mary Janes-schoentjes komen weer terug in de mode

Eerder dit jaar kwamen al de ballerina’s terug, maar we gaan nóg meer terug in de tijd! De schoolse, vintage Mary Jane hakken maken namelijk ook een comeback in 2022! Ja, deze schoenen komen uit de tijd van onze moeders en Mary Janes hebben zowel lovers en haters. Al kun je er (letterlijk) niet omheen, ze zijn hoe dan ook terug.

Terug in de mode: Mary Jane hakken

In de lente van 2022 werden de hoge platformschoenen al gespot op straat. En blijkbaar gaan we ook in het najaar 2022 nog graag de hoogte in. Eerder waren het de kleurrijke discoschoenen, maar in de herfst gaan we liever voor de schattige Mary Jane hakken. Dat zijn niet de meest sexy schoenen met gesloten tenen en een dikke band over je voet. Al kun je de Mary Jane pumps zo sexy stylen als je wilt.

Zo draag je de Mary Jane hakken

Hoewel de Mary Jane hakken op het eerste gezicht heel schattig zijn, hoeft het natuurlijk geen schattige look te worden. Je kunt ze ook op een stoerdere manier stylen. Blijf in dat geval weg van de sokken met kanten randjes en ga bijvoorbeeld voor lange kniekousen. Die zijn meteen ook lekker warm in het koude najaar! Of combineer de Mary Janes met een rechte jeans, overhemd en giletje.

De tofste Mary Jane hakken scoor je in je moeders oude schoenencollectie, de kringloopwinkel, Marktplaats of Vinted. Dan kan je echt op zoek naar de vintage parels. Al haken (online) winkels natuurlijk wel in op de trend. Ook met deze nieuwe Mary Janes kom je goed weg!

mary jane hakken 70s topvintage
Tamaris 70s Nena Patent Platform Pumps in Black bij TopVintage
mary jane hakken 40s topvintage
Miz Mooz 40s Faye Mary Jane Pumps in Black and Brandy bij TopVintage
mary jane hakken H&M
Lakleren Mary Jane-pumps bij H&M
mary jane hakken 60s topvintage
Miz Mooz 60s Kit Leather Mary Jane Pumps in Oily Black bij TopVintage
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top