Haarverzorging

Deze Cobra-haircut geeft jouw haar dubbel zoveel volume

Deze Cobra-haircut geeft jouw haar dubbel zoveel volume

Als je lange lokken hebt dan herken je het probleem vast wel: je hebt elke keer de neiging alles af te knippen. Maar eigenlijk durf (en wil) je dat ook weer niet, want je bent ook hartstikke blij met je lange haar. Toch het gevoel dat je haar in slierten langs je gezicht hangt en wel wat nieuwe volume kan gebruiken?

May we present: de Cobra-haircut voor dubbel zoveel volume in je lokken.

Cobra haircut

Een nieuwe haartrend hier, een nieuwe haartrend daar... Soms weet je niet meer welke trend je moet kiezen en daarbij is het ene kapsel nog gekker dan de ander. Heb je 'gewoon' lang haar en vind je dat er wel wat meer leven in mag zitten? Dan willen we je graag voorstellen aan de toffe Cobra-haircut. Klinkt heel extreem en stoer, maar is gelukkig minder heftig dan je denkt.

Lange laagjes

Eigenlijk is de Cobra-haircut trend het kindje van de trend waarbij je je haar in veel lange laagjes laat knippen. Dit zorgt voor velen al voor nieuw volume, maar het Cobra kapsel gaat nog een stapje verder. De techniek hierachter is dat je veel lange laagjes laat snijden (niet knippen) precies naar de vorm van jouw gezicht. Zo omlijst het letterlijk jouw gezicht en past je haar helemaal uniek bij jou. Haar dat vaak futloos voelt bij geen laagjes of gewone laagjes wordt hiermee direct opgepimpt en is dan ook veel levendiger.

Minder dik

Door deze snijtechniek is je haar aan de onderkant een stuk minder zwaar en danst je haar als het ware om je heen. Ook als je veel en dik haar hebt, kan dit een goede trend voor je zijn. Het maakt het allemaal net wat lichter en makkelijker om mee om te gaan - en dat terwijl je er alsnog volume door krijgt. Ander pluspunt: of je nu steil, krullend, dik of dun haar hebt, deze techniek werkt in principe bij elk haartype. Yay!

Beeld: Getty, Pinterest
Deel dit artikel
Back to top