Lifestyle

De iPhone 14: dit kunnen we allemaal verwachten (model, prijzen en always-on scherm)

De iPhone 14: dit kunnen we allemaal verwachten (model, prijzen en always-on scherm)

Pas een jaar geleden verscheen de iPhone 13, maar er is alweer goed nieuws over de iPhone 14. Wat voor camera’s zitten er op het nieuwe speeltje, welke modellen komen er en wat kost 'ie eigenlijk? Wij hebben een handig overzichtje gemaakt met details over de iPhone 14 en ook de iPhone 14 Plus. Lees je mee?

De iPhone 14: dit kunnen we allemaal verwachten

Apple producten maken ons leven een stuk makkelijker, dat geven we toe. Als je ook verslaafd bent aan dit technische speeltje, dan was je net als wij ook benieuwd naar Apple's iPhone 14. We vertellen je alles wat je moet weten over de nieuwste iPhone 14, de bijzondere batterijduur en een scherm dat niet zomaar meer uitgaat.

De modellen van de iPhone 14

Net als meestal brengt Apple dit jaar weer vier nieuwe modellen op de markt. Twee 'normale' iPhones en twee Pro-modellen. Beiden bestaan uit een 6,1-inch model en een 6,7-inch model. Dit maakt de nieuwe iPhone 14 Plus met 6,7 inch even groot als de iPhone 14 Max. En ook de iPhone 14 en iPhone 14 Pro zijn met 6,1 inch even groot. Wel hebben de iPhone Pro's snellere chips en nog betere camera's dan de vorige modellen.  De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zijn verkrijgbaar in vier nieuwe kleuren: diep paars, zilver, goud en spacezwart.

Always-on scherm

De reguliere iPhones hebben weer een 60Hz-beeldscherm, de Pro-modellen een 120Hz-scherm met een always-on-modus. Dat betekent dat zelfs als je iPhone vergrendeld is, het scherm altijd informatie toont. Handig! De Pro-modellen hebben geen 'notch' of scherminkeping meer bovenin het beeld. Bij de iPhone 14 en 14 Pro is dat verdeeld in twee uitsparingen in het scherm. Die vormen samen een pilvormig geheel, waarbij het stukje scherm in het midden dienst om indicatielampjes voor het gebruik van microfoon en camera te tonen.

Betere camera en meer vernieuwingen bij de Iphone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max

De nieuwe iPhone 14 Pro en Pro Max zijn onder meer uitgerust met het always-on display en met Dynamic Island, een nieuwe manier om slim met de iPhone te werken. De Pro-modellen draaien op de A16 Bionic, de snelste chip ooit in een smartphone. Ook zijn ze uitgerust met een nieuw type Pro-camerasysteem. Dat betekent: de eerste 48 megapixel hoofdcamera ooit op een iPhone, voorzien van een quad-pixel sensor, en uit Photonic Engine, dat aanzienlijk betere foto’s bij weinig licht oplevert. Heb je geen vaste hand tijdens het filmen? Dat komt goed uit, de nieuwe smartphone stabiliseert het beeld nog beter voor jou. 

iPhone 14 Pro

Het scherm van de Iphone 14 Pro-modellen krijgt een hogere HDR-piekhelderheid van 1600 nits. De afgelopen jaren werden alle iPhones geleverd met 12-megapixelcamera's, maar de iPhone 14 Pro-modellen hebben voor het eerst een 48-megapixelsensor. De iPhone 14 Pro heeft een nieuwe scherminkeping: 'Dynamic Island'. De zwarte uitsnede voor de camera en sensoren verandert nu dynamisch van vorm en formaat op basis van wat je doet. Als je je gezicht scant, wordt het kleine strookje een vierkantje. Bij telefoongesprekken wordt het balkje breder, en wordt de gespreksduur getoond.

Wat kost de iPhone 14?

Wie staat te popelen om de nieuwe iPhones te bemachtigen moet diep in de buidel tasten. De prijs van de iPhone 14 is door het dak gegaan. De nieuwe versie is namelijk maar liefst vijftien procent duurder. Dat komt neer op ongeveer 100 tot 200 euro meer. Het techbedrijf kan daar zelf helaas weinig aan doen. De enorme prijsstijging is te wijten aan de daling van de waarde van de Euro ten opzichte van de dollar, want in de VS zijn de prijzen niet zo gestegen als bij ons.

Ben je benieuwd wat de nieuwste goodie van Apple moet kosten? De iPhone 14 is te koop vanaf 1019 euro en de iPhone 14 Plus moet 1169 euro kosten. De iPhone 14 Pro is te koop vanaf 1329 euro, terwijl de Pro Max 1479 euro kost.

  • iPhone 14: 1019 euro
  • iPhone 14 Plus: 1169 euro
  • iPhone 14 Pro: 1329 euro
  • iPhone 14 Pro Max: 1479 euro
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top