Haarverzorging

Dit is de 'bowl method' voor krullend haar en dit is waarom je het moet proberen

Dit is de 'bowl method' voor krullend haar en dit is waarom je het moet proberen

Je hebt het misschien weleens voorbij zien komen op TikTok: de 'bowl method'. Het zou volgens gebruikers van de app de manier zien om je krullen pluisvrij te houden. Maar hoe werkt deze tijdrovende methode precies en is het echt de moeite waard? Wij zetten alles over deze techniek voor je op een rijtje.

Zo werkt de 'bowl method'

Om de 'bowl method' uit te voeren heb je een kom met water nodig, om je haar in onder te dompelen. Maar voordat je hiermee aan de slag gaat, is het de bedoeling dat je eerst je haar wast met shampoo en conditioner. Vervolgens breng je krullencrème en leave-in conditioner aan en borstel je dit goed door. Nu is het tijd voor de kom met water. Laat de lengtes van je haar in de kom zakken en haal dit er weer uit. Knijp het water uit je haar en herhaal vervolgens het proces. Zorg ervoor dat al het haar aan bod is geweest. Hoe vaak je het proces herhaalt is aan jou. Influencers op TikTok kiezen zelf meestal voor minimaal twee keer per kant van het haar. 

@curlyzia.xo The bowl method still gives me gorgeous juicy curl clumps 🙌🏼 #ziasbowlmethod #curlclumps #frizzfreecurls #thebowlmethod ♬ Home - Edith Whiskers

De voordelen

Volgens verschillende TikTokkers met krullen, zou de 'bowl method' helpen om je haar pluisvrij te houden. Daarnaast zou het je krullen beter hydrateren dan zonder de methode en helpt het om je product goed te verspreiden in het haar. Doordat het product verdunt wordt in het water zou het helpen met het haar volume geven. Deze techniek werkt voornamelijk voor mensen met krullend of golvend haar.

Is het de tijd waard?

Alhoewel er nog geen wetenschap is die deze methode ondersteunt, zijn er verschillende aspecten van de methode die gezien kunnen worden als bewijs van dat het werkt. Zo zou je minder product en verdunt product in je haar hebben gedurende de dag als je deze methode hebt uitgevoerd. Toch is het hoogstwaarschijnlijk niet verstandig om deze methode dagelijks uit te voeren. Daarnaast kost het doen van de methode zeker een aantal extra minuten van je tijd in de ochtend. Om zeker te weten of het iets voor jou is, kun je de methode zeker een keer uitproberen. Aangezien gebruikers van TikTok het niet allemaal eens zijn over de werking van de methode, is het zelf uitproberen de beste manier om te achterhalen of het voor jou werkt.

Alternatieven

Als je haar in een kom water doen niet helemaal jouw ding is, zijn er andere dingen die je kunt doen om je haar te hydrateren. Zo kun je het beste leave-in conditioner gebruiken, zoals deze van Shea Moisture. Een andere optie is je conditioner voor in de douche aanbrengen op nat haar, en dit vervolgens niet uit te spoelen. Op deze manier ontvangen jouw krullen de perfecte hoeveelheid hydratatie, zonder dat je voorover hoeft te hangen in een kom met water.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top