Lifestyle

Een Feng Shui slaapkamer: zo doe je dat

Een Feng Shui slaapkamer: zo doe je dat

Feng Shui, je hebt er vast weleens over gehoord. De letterlijke betekenis volgens Wikipedia: “wind en water”. Makkelijk vertaald is het een chinese filosofie, dat focust op de energiestromen in een ruimte, gebaseerd op de balans tussen Ying en Yang. Wanneer je de slaapkamer Feng Shui inricht, zorg je ervoor dat de energiestromen optimaal door je kamer stromen. Volgens deze eeuwenoude filosofie, creëer je daarmee een positief effect op de balans en energie in je leven.

Feng Shui inrichten van je slaapkamer

We hebben (nog) geen bewijs of het werkt. Maar 30% van de tijd spenderen we ons leven in de slaapkamer. Dus baat het niet, schaadt het ook niet. Feng Shui draait dus om het creëren van positieve energie in je slaapkamer. Maar hoe doe je dat precies? Met onderstaande tips maak jij een eerste stap bij het Feng Shui inrichten van je kamer, zelfs zonder nieuwe spullen te kopen.

1. Je bed op de juiste plek

Begin met het herpositioneren van je bed. De beste plaats voor je bed is schuin tegenover de deur. Zo heb je zicht op de ingang van je slaapkamer waardoor je minder kwetsbaar bent voor onverwachts nachtelijk bezoek. Daarbij zorgt deze locatie ervoor dat positieve energie beter door de kamer stroomt. Heb je genoeg ruimte in je slaapkamer? Zorg er dan voor dat je het bed aan twee kanten kan instappen en dat je bed dus niet tegen de muur staat. 

2. Pasteltinten zorgen voor een goede nachtrust

Felle kleuren zijn leuk, maar niet handig als jij je kamer Feng Shui wilt inrichten. Gebruik daarom zachte, lichte en rustgevende kleuren in je slaapkamer. Gebruik daarnaast ook tenminste twee kleuren om ervoor te zorgen dat je kamer warm oogt. Een zachte kleur dekbedovertrek kan daar bij helpen zonder dat je meteen een muur hoeft te verven. Denk aan kleuren zoals Beige, Ecru of taupe. Deze kleuren nodigen je uit voor een goede nachtrust.

3. Ruim je kamer op voor het slapen

Je slaapkamer is om te rusten. Probeer daarom zo veel mogelijk overbodige spullen te plaatsen in andere kamers in het huis. Het laatste wat je namelijk volgens de filosofie wil is, is wakker worden in een rommelige slaapkamer. Een opgeruimde kamer zorgt voor een goede circulatie van de energiestromen. Ruim daarom je vieze kleding netjes op en plaats geen spullen onder het bed. Even opruimen voor je gaat slapen, en elke ochtend je bed opmaken is een goede start.

4. Geen elektronica in je slaapkamer

Apparaten verstoren je nachtrust volgens de Chinese filosofie. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen. Probeer hier zo veel mogelijk rekening mee te houden bij het inrichten van je slaapkamer. Gebruik je slaapkamer dus om in te slapen, en niet om te werken om televisie in te kijken. Zoek een andere kamer om het laatste appje je te versturen. Is het toch nodig om een telefoon in je slaapkamer te hebben? Zet je telefoon dan op vliegtuigstand voor je gaat slapen. Wanneer je toch elektronica in je slaapkamer hebt staan door gebrek aan ruimte, haal dan de stekkers uit het stopcontact en dek ze af met een deken. Zo voorkom je blokkades van de energiestromen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top