Wedding

Dit zijn de meest originele trouwbedankjes voor je bruiloftgasten

Dit zijn de meest originele trouwbedankjes voor je bruiloftgasten

Voor het organiseren van een bruiloft zijn er een hoop dingen om rekening mee te houden. Denk aan je jurk, de bloemen, het eten en de decoraties. Maar een dingetje dat je ook zeker niet kunt vergeten, is de trouwbedankjes voor je gasten. Je wil ze op een originele manier bedanken voor hun aanwezigheid op jouw speciale dag, en ervoor zorgen dat ze deze dag niet zomaar vergeten. Dit zijn de meest originele trouwbedankjes voor jouw bruiloftgasten. 

Plantenprikkers

Hebben jouw gasten groene vingers? Dan zijn plantenprikkers het ideale trouwbedankje. Je kunt deze laten bedrukken met jouw trouwdatum en jullie achternaam. Wees hierin vooral lekker creatief en ga voor een design dat perfect aansluit op jouw bruiloft. Je kunt de prikkers meegeven in een plantje dat je gasten herinnert aan de grote dag of aan jou en je partner. Ga dan voor een plantje dat niet te veel zorg nodig heeft, zodat jij er voorafgaand aan de bruiloft niet te veel naar om hoeft te kijken en zodat jouw gasten achteraf lang van het geschenk kunnen genieten.

Zeep

Voor de bruid die haar gasten liever een nuttig cadeau geeft, is zeep een erg goede optie. Iedereen gebruikt (hopelijk) zeep, dus is het een cadeau waar je iedereen mee zal kunnen verblijden. Ga hierbij voor een geur die aansluit op de bruiloft. Op die manier denken jouw gasten iedere keer dat ze hun handen wassen, terug aan jouw bruiloft. Zet jullie namen en trouwdatum op de verpakking van de zeep, en je hebt een super schattig geschenk waar iedere gast nog tot lang na de grote dag van kan genieten.

Snoep

Voor een foodie wedding is snoep een ideaal trouwbedankje. Verpak ze in een leuk doosje of blikje die je gasten eventueel kunnen bewaren en hergebruiken nadat ze de lekkernijen hebben opgegeten. Kies voor bijvoorbeeld chocolaatjes, popcorn, spekjes, suikerhartjes of zelfs kauwgom. Met dit geschenk kunnen jouw gasten onderweg terug naar huis nog heerlijk nagenieten van jouw speciale dag en zal jouw geschenk niet ergens achterin een kast verdwijnen.

Zaadbommen

Wil jij graag een duurzame bruiloft? Dan zijn zaadbommen een ontzettend leuk geschenk om aan jouw gasten te geven. Hiermee kunnen zij zelf bloemen of plantjes planten in hun eigen tuin waarmee ze zichzelf kunnen herinneren aan jouw trouwdag. Kies hierbij voor een bloem die gebruikt werd als decoratie of in jouw boeket. Hiermee hebben jouw gasten iets moois om naar te kijken en iets om voor te zorgen zodat de vreugde van jouw bruiloft nog lang zal blijven hangen. Een leuke bonus van dit geschenk is dat er geen afval bij komt kijken, wat bijdraagt aan jouw duurzame bruiloft.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top